Het station van Boom.
Volledig scherm
Het station van Boom. © Foto De Freine

Trein tussen Puurs en Antwerpen rijdt tijdelijk maar één keer per uur

Boom/Niel/Schelle/HemiksemDe NMBS kampt door de coronacrisis momenteel met heel wat afwezigheden onder haar personeel. Daardoor zal de trein tussen Puurs en Antwerpen-Centraal, die ook in Boom, Niel, Schelle en Hemiksem halt houdt, slechts om het uur rijden vanaf woensdag 26 januari. 

 1. Oost-Europese ‘Jackpotters’ die in heel Europa bankautomaten leegmaakten, krijgen in Antwerpen 5 jaar cel
  PREMIUM

  Oost-Europese ‘Jackpot­ters’ die in heel Europa bankautoma­ten leegmaak­ten, krijgen in Antwerpen 5 jaar cel

  Vier verdachten hebben van de Antwerpse rechtbank 5 jaar effectieve celstraf gekregen omdat ze zich schuldig hebben gemaakt aan ‘jackpotting’. Dat is een techniek waarbij met behulp van speciale malware bankautomaten volledig leeggemaakt worden. Omdat de groep handelde als een criminele organisatie en ze allemaal een rijk gevuld strafblad hebben, leek de rechtbank enkel een strenge straf gepast.
  Antwerpen
 2. JEZ!-boot krijgt feestelijke ontvangst in Boom: “Dit trekt jonge gasten naar buiten”
  PREMIUM

  JEZ!-boot krijgt feestelij­ke ontvangst in Boom: “Dit trekt jonge gasten naar buiten”

  In Boom lijkt de paasvakantie nu al begonnen. De JEZ!-boot, de varende radiostudio van het jongerencollectief JEZ!, hield donderdagnamiddag halt aan de Heldenplaats en bracht in zijn kielzog heel wat volk mee. Burgemeester Jeroen Baert (N-VA) overhandigde een cheque, zanger Berre veroverde een heleboel harten en tal van jongeren gingen uit de bol. “Ik ben zelfs speciaal vanuit Frankrijk gekomen”, glundert Floriane (24).
  Boom
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.