Het feestje op Tomorrowland.
Volledig scherm
Het feestje op Tomorrowland. © Joel Hoylaerts / Photo News

Tomorrowland bewaart teruggevonden gsm’s en bankkaarten

 1. Gemeente verwijdert struiken, grafzerken liggen nu pal naast doelwitten van boogschietclub: “Maak snel werk van een groenscherm”
  PREMIUM
  Rumst

  Gemeente verwijdert struiken, grafzerken liggen nu pal naast doelwitten van boogschiet­club: “Maak snel werk van een groen­scherm”

  Een respectloze combinatie, zo noemt gemeenteraadslid in Rumst Francy Van der Wildt (sp.a-Groen) de open schietstand van de boogschietclub vlak naast de grafzerken op de begraafplaats. “Hier werden bomen en struiken verwijderd, inwoners die nu komen rouwen staan er pal naast gekleurde schietschijven.” Bevoegd schepen Geert Antonio (N-VA) belooft snel beterschap: “We plaatsen snel grotere struiken of een groenscherm.”
 2. De coronacijfers in Boom van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Boom van maandag 19 oktober

  In Boom zijn er op één dag 18 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 68 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Boom op 366 te liggen. Omdat Boom meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Pas op zijn 15de voor het eerst naar school, nu is ex-vluchteling Sahadi (32) zelf directeur: “Met dank aan leerkrachten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Pas op zijn 15de voor het eerst naar school, nu is ex-vluchte­ling Sahadi (32) zelf directeur: “Met dank aan leerkrach­ten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet”

  Hij was al vijftien (!) jaar toen hij de allereerste schooldag van zijn leven meemaakte. Nog eens zestien jaar later werd hij zelf directeur van een kleuter- en lagere school. Ontmoet Sahadi Daria (32), van Afghaans vluchteling tot schooldirecteur op het Antwerpse Linkeroever. “De leerkrachten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet, hebben me overtuigd zelf opvoeder te worden”