Er wordt gewerkt aan de opbouw van Theater aan Twater. Het festival heeft opnieuw heel wat spektakel in petto.
Volledig scherm
Er wordt gewerkt aan de opbouw van Theater aan Twater. Het festival heeft opnieuw heel wat spektakel in petto. © Klaas De Scheirder

Ter land, ter zee en in de lucht: Kaaimannen stomen De Schorre klaar voor Theater aan Twater

BoomTheater aan Twater is klaar voor zijn grootste editie tot nog toe. Het internationale straattheater- en circusfestival brengt komend weekend meer dan 70 acts in De Schorre, goed voor 150 optredens in totaal. Met daarbij ook nog het kinderfestival Schorremorrie wacht de bezoekers een flinke portie keuzestress.

 1. VIDEO. Ontdek hier de nieuwe tuin van het Rubenshuis met kleuradvies van Dries Van Noten
  ANTWERPEN

  VIDEO. Ontdek hier de nieuwe tuin van het Rubenshuis met kleurad­vies van Dries Van Noten

  356 dagen kleur in een 'nieuwe museumzaal zonder plafond’. Dat is het idee van de nieuwe tuin van het Rubenshuis die in het najaar aangelegd zal worden. De tuin moet het nieuwe onthaalgebouw met de oude kunstenaarswoning verbinden en krijgt plant- en kleuradvies van mode-ontwerper Dries Van Noten. “De nieuwe baroktuin toont elke dag andere kleurschakeringen en schittert in elk seizoen.”
 2. Theater aan Twater pakt op jubileumeditie uit met meer dan 150 optredens: “We staan voor onze grootste uitdaging ooit”
  Boom

  Theater aan Twater pakt op jubileume­di­tie uit met meer dan 150 optredens: “We staan voor onze grootste uitdaging ooit”

  Na twee jaar gedwongen onderbreking komt de vijftiende editie van Theater aan Twater er nu toch eindelijk aan. Met een verhuis naar het provinciaal recreatiedomein De Schorre wordt het circus- en straattheaterfestival meteen het grootste in zijn soort in Vlaanderen. Meer dan 70 verschillende acts brengen er op zaterdag 21 en zondag 22 mei in totaal meer dan 150 optredens. “Zelfs diegenen die het ganse weekend van de partij zijn, zullen nooit alles kunnen zien”, glimlachen de organiserende Kaaimannen.