Inez van Loon met haar jongste roman: 'Mathilde, ik kom je halen'.
Volledig scherm
Inez van Loon met haar jongste roman: 'Mathilde, ik kom je halen'. © Foto KOS

Rupelstreek decor voor jeugdboek

BOOMHet jongste boek van de bekende jeugdschrijfster Inez van Loon speelt zich af tegen een opvallend decor: de Rupelstreek anno 1900. Daar situeert ze het verhaal van een jong meisje dat moet werken in de steenbakkerijen. "Het is het verhaal van mijn grootmoeder - en van alle kinderen ter wereld die het slachtoffer zijn van kinderarbeid."

 1. Sluiting dreigt voor overdekt zwembad van Boom: 550 kinderen moeten elders leren zwemmen
  PREMIUM
  Boom/Willebroek

  Sluiting dreigt voor overdekt zwembad van Boom: 550 kinderen moeten elders leren zwemmen

  Het zwembad van de Scholengroep Rivierenland in Boom dreigt eind deze maand definitief te moeten sluiten. De gesprekken over een verlenging van de huidige gebruikersovereenkomst zitten in het slop. “We kunnen als Scholengroep écht geen financiële middelen meer investeren in het zwembad”, zegt algemeen directeur Conny Romswinkel. Zo’n 1.700 zwemmers, onder wie de leden van de Verenigde Willebroekse Zwemclub, dreigen de dupe te worden en moeten op zoek naar alternatief zwemwater.
 2. Wannes Cappelle opent concertzaal De Roma voor vrijwilligers: “Een bis-nummer? Dat heb ik bij een livestream nooit meegemaakt”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Wannes Cappelle opent concert­zaal De Roma voor vrijwilli­gers: “Een bis-num­mer? Dat heb ik bij een livestream nooit meegemaakt”

  Meer dan vijftien maanden is het stil geweest op het podium van De Roma vooraleer Wannes Cappelle er woensdagnamiddag zijn eerste snaar aanraakt. De iconische concertzaal opent al heimelijk voor de honderden vrijwilligers die De Roma rijk is. “Onze vrijwilligers zijn ons kapitaal, we zouden niet weten wat doen zonder. Bedankt om ons niet in de steek te laten.”
 1. Kinderarmoede in Boom daalt opnieuw lichtjes, maar blijft torenhoog: “We botsen dagelijks op de grenzen van onze mogelijkheden”
  PREMIUM
  Boom

  Kinderar­moe­de in Boom daalt opnieuw lichtjes, maar blijft torenhoog: “We botsen dagelijks op de grenzen van onze mogelijkhe­den”

  Het aantal Boomse kinderen dat opgroeit in kansarmoede is vorig jaar opnieuw lichtjes gedaald. Dat blijkt uit de jaarlijkse kinderarmoedecijfers die Kind en Gezin vrijdag bekendmaakte. “Dit is een hart onder de riem voor iedereen die lokaal rond kinderarmoede werkt”, zegt schepen van Sociale Zaken Inge De Ridder (N-VA). “Maar het cijfer is én blijft te hoog.”
 2. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!