Guy Apers bij Schelle Sport.
Volledig scherm
Guy Apers bij Schelle Sport. © rv

Rupel Boom-icoon Guy Apers (47) gaat aan de slag bij Schelle Sport: “Ik voelde me er meteen thuis”

Schelle/BoomVoetbalclub Schelle Sport heeft zijn eerste toptransfer voor het volgende seizoen afgerond. Rupel Boom-icoon Guy Apers (47) komt de club versterken als materiaalmeester. “Ik kreeg aanbiedingen van negen ploegen, waaronder een eersteklasser”, lacht hij.

 1. “Op haar trainingen langs de fabrieken floten de arbeiders haar na”: De Velodroom opent expo over straffe koersvrouwen
  PREMIUM

  “Op haar trainingen langs de fabrieken floten de arbeiders haar na”: De Velodroom opent expo over straffe koersvrou­wen

  Het vrouwenwielrennen zit meer dan ooit in de lift. Het wielermuseum De Velodroom surft mee op die golf en pakt uit met een boeiende tentoonstelling in het teken van Lotte Kopecky, Ellen Van Loy en andere vrouwelijke koersiconen uit heden en verleden. Maar de allerstrafste is misschien wel Yvonne Reynders (85), zevenvoudig wereldkampioene en nog altijd fervent fietsster. “Ik herinner me mijn eerste koers. Ik was al gewassen toen de rest nog aan de meet moest passeren.”
  Boom
 2. “Homo en moslim kunnen wél hand in hand gaan”: Queer Iftar door de ogen van Abdel (29), YouTuber over LGBTQ+ en religie
  PREMIUM

  “Homo en moslim kunnen wél hand in hand gaan”: Queer Iftar door de ogen van Abdel (29), YouTuber over LGBTQ+ en religie

  Reacties te over op de afgelasting van Queer Iftar in Borgerhout. Maar wat vinden moslims uit de LGBTQ+-gemeenschap nu zelf van de beslissing? Abdellah Bijat (29) uit Antwerpen zou naar Queer Iftar gegaan zijn. Hij spreekt zich uit over de zaak, over hoe religie en LGBTQ+ verzoend kan worden en hoe hij verstoten werd door zijn eigen familie. “Of er nog hoop is om het contact met hen te herstellen? Alsmaar minder en minder. Maar mijn deur blijft op een kier staan.”
  Borgerhout
 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Boomse oppositie neemt ‘dramatische’ begroting op de korrel: “Waarom geen extra centen zoeken bij Tomorrowland?”
  PREMIUM

  Boomse oppositie neemt ‘dramati­sche’ begroting op de korrel: “Waarom geen extra centen zoeken bij Tomorrow­land?”

  De begroting voor 2023 is niet in goede aarde gevallen bij de Boomse oppositie. “Zelfs met bijkomende besparingen blijven de cijfers dramatisch”, klinkt het. Bovendien vraagt men zich af waarom het gemeentebestuur niet heeft gekeken naar alternatieve inkomstenbronnen. Lees: het dancefestival Tomorrowland, dat zelf dit jaar zijn ticketprijzen heeft verhoogd.
  Boom