De actievoerders van Red Onze Kleiputten op de markt en in het centrum van Boom.
Volledig scherm
De actievoerders van Red Onze Kleiputten op de markt en in het centrum van Boom. © rv

Red Onze Kleiputten houdt actie op wekelijkse markt: “Asbeststort moet meteen worden afgedekt”

BoomVreemd beeld op de wekelijkse markt van Boom: een tiental mensen daagden op in witte overalls. Het ging om een actie van de actiegroep Red Onze Kleiputten, die de onmiddellijke sanering van het asbeststort naast de Bosstraat eisen.

 1. Ekselaar Warre ziet dak van platenwinkel naar beneden vallen, hele collectie is ‘verdronken’: “Het is een mysterie hoe dit is kunnen gebeuren”
  Eksel / Antwerpen

  Ekselaar Warre ziet dak van platenwin­kel naar beneden vallen, hele collectie is ‘verdronken’: “Het is een mysterie hoe dit is kunnen gebeuren”

  Ekselaar Warre Geens (27) beleefde afgelopen weekend een vreselijke ervaring. Het dak van zijn platenwinkel ‘Warrecords’ aan de Sint-Katelijnevest in Antwerpen is in de nacht van zaterdag op zondag naar beneden gekomen. “Liters water hebben heel wat muziek onherstelbaar beschadigd”, stelt Warre. Er is nu gestart met een crowdfunding om de schade wat in te perken.
 2. Plannen voor golfterrein of camping gaan definitief de prullenmand in: Kleiputten Terhagen blijven ook na sanering groengebied
  Boom/Rumst

  Plannen voor golfter­rein of camping gaan definitief de prullen­mand in: Kleiputten Terhagen blijven ook na sanering groenge­bied

  Het gebied van de Kleiputten Terhagen blijft ook na de geplande sanering een groengebied. Momenteel staat het terrein weliswaar nog ingekleurd als een golfterrein, maar met een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) wil de provincie Antwerpen de bestemming wijzigen. De mogelijkheid om hier een golfterrein, een camping of grootschalige recreatie te voorzien, behoort dan definitief tot het verleden.