Een bruine rat.
Volledig scherm
Een bruine rat. © Photo News

Rattenplaag nog niet helemaal opgelost: “Eén bewoner blijft volharden in de boosheid”

BoomDe rattenplaag in de wijk Noeveren is nog altijd niet helemaal van de baan. Door de interventie van een verdelgingsfirma is de rattenpopulatie wel aanzienlijk ingeperkt, maar toch blijft één inwoner volharden in de boosheid en de ratten voederen.

 1. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 2. VZW De Vlinder zamelt geld en materiaal in voor getroffen gebieden: “Ook kleine organisatie kan groot verschil maken”
  Willebroek

  VZW De Vlinder zamelt geld en materiaal in voor getroffen gebieden: “Ook kleine organisa­tie kan groot verschil maken”

  Net als vele andere verenigingen, organiseert ook de Willebroekse vzw De Vlinder een hulpactie voor de slachtoffers van de watersnood. “We werken zo gestructureerd mogelijk: eerst werden spullen om te poetsen ingezameld, nu hygiënische producten. We gaan nog lang door, en iédereen kan een steentje bijdragen, zelfs vanuit Willebroek”, zegt voorzitter Kenneth Rumes.