Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

PVDA voert actie aan provinciehuis: “Sanering kleiputten Terhagen kost 35 hectare aan bos”

PVDA Boom-Rumst heeft vanmiddag, vlak voor de start van de provincieraad, een actie georganiseerd aan het provinciehuis in Antwerpen. De partij demonstreerde tegen de ontbossing bij de sanering van de kleiputten in Terhagen.

0 reacties

 1. Verkeerslichten moeten schoolomgevingen veiliger maken: “Automobilisten stopten niet eens voor hele klas wachtende schoolkinderen”
  Rumst

  Verkeers­lich­ten moeten schoolomge­vin­gen veiliger maken: “Automobi­lis­ten stopten niet eens voor hele klas wachtende schoolkin­de­ren”

  Met de plaatsing van twee verkeerslichten, wil de gemeente Rumst de schoolomgevingen van de Vosbergschool en De Wingerd in Terhagen veiliger maken. “Beide scholen meldden ons dat automobilisten zelfs niet meer stoppen wanneer een hele klas staat te wachten. Nu kunnen we de voorrang van overstekende voetgangers tenminste afdwingen”, zegt mobiliteitsschepen Geert Antonio (N-VA).
 2. ‘Rondetafel’ moet oplossing zoeken voor camping van Tomorrowland: “Belangrijke deal voor economie, natuur en recreatie”
  Rumst, Boom

  ‘Rondetafel’ moet oplossing zoeken voor camping van Tomorrow­land: “Belangrij­ke deal voor economie, natuur en recreatie”

  Overheden en private partners gaan samen op zoek naar de beste oplossing voor de camping ‘Dreamville’ van Tomorrowland. Baksteenbedrijf Wienerberger gaat het gebied tussen de Rumstsestraat in Rumst en de Nachtegaalstraat in Boom verder ontginnen, maar dan is er te weinig plaats voor de duizenden festivaltentjes. “Iedereen zal hier de ruimte krijgen die hij nodig heeft”, zegt burgemeester van Rumst en voorzitter van de ‘Rondetafel’ Jurgen Callaerts (N-VA).
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen