PVDA-boegbeeld Peter Mertens gaat een 'Miljonairsroute' fietsen.
Volledig scherm
PVDA-boegbeeld Peter Mertens gaat een 'Miljonairsroute' fietsen. © Klaas De Scheirder

PVDA lanceert ‘Miljonairsroute’ in Rupelstreek

De PVDA-afdelingen van Boom, Rumst en Niel werkten een ‘Miljonairsroute’ uit. Dat is een begeleide fietstocht langs de grote fortuinen in de omgeving. Op zondag 13 september stappen de PVDA-leden zelf op de fiets om de route af te rijden. 

 1. Na overtredingen tegen wet op overheidsopdrachten: Audit Vlaanderen neemt opnieuw gemeentelijke administratie onder de loep
  PREMIUM
  Niel

  Na overtredin­gen tegen wet op overheids­op­drach­ten: Audit Vlaanderen neemt opnieuw gemeente­lij­ke administra­tie onder de loep

  Audit Vlaanderen is maandag gestart met een onderzoek rond de werking van het gemeentelijke bestuur en de administratie. Dat gebeurt in de nasleep van het vooronderzoek dat vorig jaar reeds heeft plaatsgevonden en waarin werd vastgesteld dat er overtredingen hadden plaatsgevonden tegen de wet rond de overheidsopdrachten. “De grote schoonmaak waar onze fractie eerder op aandrong, komt er sneller dan verwacht”, klinkt het bij oppositiepartij Vooruit-Groen.
 2. Veel vragen, maar geen paniek. Gemeenten in Antwerpse zuidrand nemen na PFOS-vervuiling nog geen maatregelen: “Tot voor kort nooit van dossier gehoord”
  PREMIUM
  Boom/Hemiksem/Kontich/Schelle

  Veel vragen, maar geen paniek. Gemeenten in Antwerpse zuidrand nemen na PFOS-vervuiling nog geen maatrege­len: “Tot voor kort nooit van dossier gehoord”

  In de gemeenten van de Antwerpse zuidrand reageert men verrast op het nieuws over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. De burgemeesters moesten het nieuws in de media vernemen en willen wachten op meer informatie voor ze concrete maatregelen treffen. In Schelle gaat men wel al maandag bodemstalen nemen om te zien hoe groot het probleem werkelijk is.
 3. Stad start na de zomer in Berchem met proefproject selfloketten: “Dienstverlening op maat van de klant en niet andersom”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/BERCHEM

  Stad start na de zomer in Berchem met proefpro­ject selfloket­ten: “Dienstver­le­ning op maat van de klant en niet andersom”

  Het stadsbestuur gaat verder in de digitalisering van zijn loketwerking. In Berchem start in september een proefproject met zeven zogenoemde ‘selfloketten’ op publieke plaatsen zoals bibliotheken en dienstencentra. Voor persoonlijk contact kunnen burgers nog terecht in het huidige districtshuis, het nieuwe districtshuis Harmonie in Antwerpen en het Gitschotelhof over de grens met Borgerhout. “We gaan voor het ultieme gebruiksgemak van onze inwoners.”