Van links naar rechts: Wout Lauriks, Janick De Vylder en Kwinten Moernaut.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Wout Lauriks, Janick De Vylder en Kwinten Moernaut. © PTS Boom

PTS Boom goed vertegenwoordigd op prestigieuze STEM Olympiade: “Inspanningen werpen hun vruchten af”

BoomOp zaterdag 26 maart nemen 64 Vlaamse leerlingen deel aan de Vlaamse STEM Olympiade. Dat is een wedstrijd die jong talent met feeling voor wetenschappen, technologie, engineering en wiskunde - kortom: STEM - in de kijker zetten. Met eerstejaarsleerling Kwinten Moernaut en tweedejaarsleerling Wout Lauriks vaardigt PTS Boom twee sterke kandidaten af. PTS-leerkracht Janick De Vylder dingt dan weer mee naar de titel ‘STEM-leerkracht van het jaar’. 

 1. Rijk geworden dankzij 51 ton lachgas, maar nu riskeert drugsbaas celstraf: “Illegaal? Hij gaf zelfs alles netjes aan bij de douane”
  PREMIUM

  Rijk geworden dankzij 51 ton lachgas, maar nu riskeert drugsbaas celstraf: “Illegaal? Hij gaf zelfs alles netjes aan bij de douane”

  Cornelis F. (45) had grootse plannen: hij had 51.000 kg (!) lachgas vanuit China laten overvliegen en wou dat via zijn website in België verkopen. Een gat in de markt, zo blijkt: toen de politie z’n villa binnenviel, had hij er al 1,3 miljoen euro mee verdiend. Hij riskeert nu 15 maanden cel, maar volgens zijn advocate heeft hij enkel de milieuwetgeving niet gerespecteerd. “Mijn cliënt heeft alles zelfs netjes aangegeven bij de douane én belastingen betaald.”
  Antwerpen
 2. Bim Bam Beieren: 8 keer genieten van een heerlijk paasontbijt in Antwerpen en omstreken
  PREMIUM

  Bim Bam Beieren: 8 keer genieten van een heerlijk paasont­bijt in Antwerpen en omstreken

  Pasen komt er weer aan en dat is het moment bij uitstek voor een brunch of ontbijt met de hele familie. Zowel op paaszondag als -maandag organiseren verschillende horecazaken maar ook verenigingen een paasontbijt om jou op je wenken te bedienen. Onze redactie zocht voor jou een aantal adresjes uit in Antwerpen en omstreken waar je heerlijk kan smullen van eitjes en ander lekkers. Van het Felix Pakhuis in Antwerpen tot een ontbijtmand bij scouts Pulle: op deze acht plekken in de regio Antwerpen vier jij Pasen.