Vanessa Spiessens, directeur van basisschool Boom Park, en schepen van Mobiliteit Abdel El-Hajoutti (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Vanessa Spiessens, directeur van basisschool Boom Park, en schepen van Mobiliteit Abdel El-Hajoutti (CD&V). © RV

Proefproject wordt uitgebreid: ook basisschool Boom Park krijgt schoolstraat

Na de eerdere proefprojecten met schoolstraten aan OLVI De Kade en OLVI De Reuzenboom wordt er in december een schoolstraat ingericht aan basisschool Boom Park. Bij het begin en einde van de schooldag is het dan verboden om de straat in te rijden. Nieuw is dat hier ook de impact zal worden onderzocht op het geluid, de luchtkwaliteit en het verkeer.

0 reacties

 1. Radio Sint Jan zond 40 jaar geleden voor het eerst - én illegaal - uit: “Alle oude cassettes zijn nu digitaal te beluisteren”
  PREMIUM
  Willebroek

  Radio Sint Jan zond 40 jaar geleden voor het eerst - én illegaal - uit: “Alle oude cassettes zijn nu digitaal te beluiste­ren”

  Exact 40 jaar geleden, in mei 1982, zond de Tisseltse lokale radio Sint Jan voor het eerst uit. “We hielden onze uitzendplaats strikt geheim, want alles verliep illegaal. Later kregen we een vergunning, en de FM-frequentie van toen is nog steeds actief voor onze Radio Rivierenland”, zegt Marc Van Praet, die nu nog steeds de radiostudio bemant.
 2. Eens iets anders dan Werchter of Tomorrowland? Ontdek hier alle zomerfestivals in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eens iets anders dan Werchter of Tomorrow­land? Ontdek hier alle zomerfesti­vals in de provincie Antwerpen

  Drie weekends Tomorrowland, twee weekends Pukkelpop, vier (vier?) weekends Werchter en dan nog eens een extra festival door Tomorrowland en Werchter samen. Het lijkt wel alsof de drie groten van ons land de festivalzomer willen kapen. Maar dat wil niet zeggen dat middelgrote festivals en evenementen zich daar zomaar bij neerleggen. Een bloemlezing van wat er deze zomer zoal in de provincie Antwerpen te beleven valt. Want er bestaat wel degelijk meer dan de Tomorrowlands en Werchters van deze wereld.
 3. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.