De drie uitbaters van Bij de Noenkel kijken uit naar hun opening.
Volledig scherm
De drie uitbaters van Bij de Noenkel kijken uit naar hun opening. © Tessa Kraan

Nieuwe pop-upbar Bij de Noenkel klaar voor feestelijk openingsweekend: “Gratis shotjes om middernacht”

BoomHet pop-upcafé van Chapolino, in het oude gebouw van café Radio op de Grote Markt, opent op zaterdag 30 april de deuren voor het grote publiek. Het café heeft de naam ‘Bij de noenkel’ gekregen, een ludieke knipoog naar de Siciliaanse maffiacultuur. Zaakvoerders Jens Holbrechts, Cédric Hellemans en Dries Verrept brengen er naast de traditionele dranken ook hun hoogsteigen arancello aan de man.

 1. “Slechter dan dit kan je een kruispunt niet regelen”: ‘gevaarlijkste fietspunt van Vlaanderen’ gaat op de schop
  PREMIUM

  “Slechter dan dit kan je een kruispunt niet regelen”: ‘gevaar­lijk­ste fietspunt van Vlaanderen’ gaat op de schop

  Het onveiligste fietspunt van héél Vlaanderen. Die twijfelachtige eer geniet het kruispunt Mechelsebrug-Elisabethlaan in het Antwerpse district Berchem sinds HLN vorig jaar zijn grootschalig fietsonderzoek VeloVeilig Vlaanderen hield. Maar er is beterschap op komst: het hele traject Elisabethlaan-Grotesteenweg-Mechelsebrug krijgt een volledige make-over. Wat staat er précies te gebeuren? Wanneer beginnen de langverwachte werken? Hoe lang duren ze? En hoe groot zal de voorspelde hinder zijn?
  Berchem
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.