Het gemeentebestuur, de preventiedienst, de sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen Rupelstreek én enkele buurtbewoners werken samen om de overlast in de wijk een halt toe te roepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentebestuur, de preventiedienst, de sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen Rupelstreek én enkele buurtbewoners werken samen om de overlast in de wijk een halt toe te roepen. © Ben Conaerts

Nieuw BIN moet overlast in wijk KaDrie mee helpen indijken: “Bewoners moeten zich hier weer thuis kunnen voelen”

BoomDe maatregelen tegen de overlast in de omgeving van de Kruiskenslei lijken hun vruchten af te werpen. De afgelopen weken is het opvallend kalmer in de wijk, bevestigen zowel de politie als de buurtbewoners. Met nu ook de opstart van een buurtinformatienetwerk (BIN) en de hulp van de externe organisatie Urban Senses worden nog verdere stappen gezet om het onveiligheidsgevoel terug te dringen.

  1. Buurtbewoners van de ‘Golfkes’ hebben het gehad met overlast door hangjongeren: “Bromfietser reed bewust ons hondje dood”
    PREMIUM
    Boom

    Buurtbewo­ners van de ‘Golfkes’ hebben het gehad met overlast door hangjonge­ren: “Bromfiet­ser reed bewust ons hondje dood”

    De omgeving van het woonblok de ‘Golfkes’, aan de Kruiskenslei, wordt al enkele jaren geteisterd door overlast van hangjongeren. Groepjes tieners en twintigers troepen er na zonsondergang samen om rond te racen, drugs te dealen en auto’s te verhandelen en laten er vaak een heleboel zwerfvuil achter. Een van hen reed onlangs zelfs met zijn scooter over een hondje van een van de buurtbewoners. “Waarom doet iemand nu zoiets?” getuigt zij. “Marieke was de braafheid zelve. Ze deed geen vlieg kwaad.” De politie houdt verscherpt toezicht.