De vrijwilligers van Natuurpunt ruimen de omgewaaide bomen in het Bos N op.
Volledig scherm
De vrijwilligers van Natuurpunt ruimen de omgewaaide bomen in het Bos N op. © Jan Belmans

Natuurpunt ruimt omgewaaide bomen in Bos N op

RupelstreekDe vrijwilligers van Natuurpunt Rupelstreek hebben in Bos N enkele omgewaaide bomen opgeruimd die op wandelpaden terecht waren gekomen.

 1. Theater aan Twater kijkt voorzichtig uit naar jubileumeditie: “We houden een plan B achter de hand”
  PREMIUM
  Boom

  Theater aan Twater kijkt voorzich­tig uit naar jubileume­di­tie: “We houden een plan B achter de hand”

  Festivalorganisatoren leven op hoop nu de vaccinatiecampagne op dreef komt en het overgrote deel van de Vlamingen mogelijk nog voor de zomer gevaccineerd kan worden. Maar komt dat op tijd? “Uiterlijk midden maart valt een beslissing over de zomerfestivals”, zegt Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). De vzw Kaaimannen, de organisatoren van Theater aan Twater, houden de cijfers angstvallig in de gaten. “Als een festival in mei niet haalbaar is, dan hebben we een plan B achter de hand.”
 2. Na zoonlief Tom verlaat ook pa Luc Van Grieken (Vlaams Belang) Mortselse politiek: “Het was nooit mijn bedoeling om verkozen te worden”
  MORTSEL

  Na zoonlief Tom verlaat ook pa Luc Van Grieken (Vlaams Belang) Mortselse politiek: “Het was nooit mijn bedoeling om verkozen te worden”

  Na Tom Van Grieken verlaat nu ook papa Luc thuisbasis Mortsel. Luc Van Grieken (64) stapte na zijn carrière bij de federale politie pas recent in de politiek en werd in 2018 voor het eerst en onbedoeld verkozen voor Vlaams Belang. Met de vrijgekomen tijd zal hij zich vooral met zijn kleinzoon bezighouden in Antwerpen. “Opkomen in Antwerpen? Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt.”
 1. Vrijwilligers plaatsen opnieuw paddenschermen: “Ook tijdens coronacrisis gaan duizenden dieren op voorjaarstrek”
  Rumst

  Vrijwilli­gers plaatsen opnieuw padden­scher­men: “Ook tijdens coronacri­sis gaan duizenden dieren op voorjaars­trek”

  Vrijwilligers van Natuurpunt plaatsten de voorbije dagen paddenschermen in de wijk Lage Vosberg in Rumst. “We zouden het bijna vergeten, maar ook tijdens de coronacrisis gaat de natuur haar gewone gangetje. Wij proberen padden, salamanders en kikkers ook nu weer zo goed mogelijk te beschermen tijdens hun voorjaarstrek”, zegt coördinator bij Natuurpunt Ludwig Laureyssens.
 2. Kazerne Dossin toont antisemitische verzameling van Holocaustoverlever: “Een Jood was iemand die je niet mocht laten leven”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen

  Kazerne Dossin toont antisemiti­sche verzame­ling van Holocausto­ver­le­ver: “Een Jood was iemand die je niet mocht laten leven”

  Hoe is de moord tijdens de Tweede Wereldoorlog op zes miljoen Joden kunnen gebeuren? In de hoop een antwoord te vinden op die vraag, ging Holocaustoverlever Arthur Langerman (78) aan het verzamelen van antisemitische tekeningen, affiches en voorwerpen. Een selectie van zijn imposante collectie is vanaf woensdag te zien in museum Kazerne Dossin in Mechelen. “Joden werden niet afgeschilderd als mensen, maar als monsters, als beesten, als insecten, als iemand die je niet mocht laten leven”, toont hij. Kazerne Dossin maakte er een actuele tentoonstelling van: #FakeImages.
 3. Jim (2) is kleinste politiehond van het land: “Sommigen schreven hem bij voorbaat al af, maar hij heeft ons allemaal verbaasd”
  PREMIUM
  Rupelstreek

  Jim (2) is kleinste politie­hond van het land: “Sommigen schreven hem bij voorbaat al af, maar hij heeft ons allemaal verbaasd”

  De Politiezone Rupel beschikt over de kleinste drugs- en cashhond van het land. Jim, een parson russell-terriër van 2,5 jaar, heeft dinsdag zijn opleiding officieel voltooid en zal worden ingeschakeld bij evenementen, geplande acties en doorzoekingen. Baasje Bieke Schutijser, eerste inspecteur-hondengeleider bij de politie, is bijzonder trots. “Maar het heeft wel bloed, zweet en tranen gekost.”
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht