Het preventiehuis op de Grote Markt
Volledig scherm
Het preventiehuis op de Grote Markt © Benoit De Freine

Laat je fiets gratis graveren in het preventiehuis HiER

BoomHet preventiehuis HiER organiseert nog tot en met september twee keer per maand gratis fietsgraveringen.

 1. Nieuwe voorzorgsmaatregelen na vondst hoge PFOS-concentraties: “Houd kinderen weg van sites, eet geen zelfgeteelde groenten, fruit of eieren”
  Willebroek

  Nieuwe voorzorgs­maat­re­ge­len na vondst hoge PFOS-concentra­ties: “Houd kinderen weg van sites, eet geen zelfgeteel­de groenten, fruit of eieren”

  Laat kinderen niet spelen op de betrokken site, eet geen eigen groenten, fruit of eieren en poets uw woning regelmatig met water. Dit zijn nog maar enkele preventieve maatregelen voor buurtbewoners van Provinciaal Groendomein Broek De Naeyer en de Fabrieksloop in Willebroek. Daar werden immers te hoge PFOS-concentraties gemeten.
 2. Bewoners site De Naeyer bezorgd om PFOS-maatregelen: “Bang om onze kinderen buiten te laten spelen”
  Willebroek

  Bewoners site De Naeyer bezorgd om PFOS-maatrege­len: “Bang om onze kinderen buiten te laten spelen”

  Het nieuws over de PFOS-vervuiling in Willebroek slaat op de nieuwe woonsite De Naeyer in als een bom. “We kregen bij de aankoop van onze woning te horen dat we op beide oren mochten slapen: deze vervuilde fabriekssite was grondig en volledig gesaneerd. Nu krijgen we plots een brief vol maatregelen, en zijn we bang om onze kinderen buiten te laten spelen”, zeggen buurvrouwen Virginie De Brauwer en Magdalena Jablonka Thys.
 3. Keeperstrainer Nicolas Frix (Rupel Boom) start WK-voorbereiding met Paul Put bij nationale ploeg van Congo-Brazzaville: “Een veelbelovend begin”
  voetbal eerste nationale

  Keepers­trai­ner Nicolas Frix (Rupel Boom) start WK-voorberei­ding met Paul Put bij nationale ploeg van Con­go-Brazzavil­le: “Een veelbelo­vend begin”

  Nicolas Frix is weer in het land na een tiendaagse stage bij de nationale ploeg van Congo-Brazzaville in het Turkse Antalya. De 51-jarige Waals-Brabander en keeperstrainer van Rupel Boom sinds 2019, behoort tot de vaste technische staf van Paul Put en die tekende eind mei een contract bij de Afrikaanse Rode Duivels. De doelen? Een plek op het WK, maar vooral de Afrika Cup. Daarvoor kon Congo-Brazzaville zich al niet meer plaatsen sinds 2015.
 4. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.