Er staat heel wat op het programma dit weekend op het Stroomplein aan de Scheldekaaien.
Volledig scherm
PREMIUM
Er staat heel wat op het programma dit weekend op het Stroomplein aan de Scheldekaaien. © Onder Stroom

Kasteeltuin bezoeken, concertje meepikken of reuzen gaan zoeken? Vijf tips voor een zalig weekend in en rond Antwerpen

ANTWERPENNog geen plannen het weekend van 26 en 27 juni? Het Laatste Nieuws helpt je graag verder met vijf leuke tips van onze redactie in Antwerpen en omstreken. Want wie wil er nu thuis blijven zitten nu het allemaal weer kan?

 1. Dan toch nog groot WK-dorp in Antwerpen voor Rode Duivels: “Naar voetbaltermen ongeziene productie om te vieren als nooit tevoren”
  ANTWERPEN

  Dan toch nog groot WK-dorp in Antwerpen voor Rode Duivels: “Naar voetbalter­men ongeziene productie om te vieren als nooit tevoren”

  Hoezo geen animo voor de Rode Duivels en het WK voetbal in Qatar? Dat is buiten festivalorganisatoren Ugur Akkus en Alain Geuns gerekend. Op de valreep zorgt het duo nog voor een groot supportersdorp om de Belgen richting goud te schreeuwen. Scène voor al dat feestgedruis is evenementenhal Waagnatie, zodat slecht weer geen spelbreker kan zijn. “Waarom zou België geen wereldkampioen kunnen spelen? Deze kans mogen we niet laten passeren.”
 2. Jongsocialisten klagen ontoegankelijkheid De Lijn aan: “Aan amper 5 van de 101 bushaltes kan je met rolstoel terecht”
  Willebroek

  Jongsocia­lis­ten klagen ontoeganke­lijk­heid De Lijn aan: “Aan amper 5 van de 101 bushaltes kan je met rolstoel terecht”

  De Willebroekse jongsocialisten klagen de ontoegankelijkheid van de bushaltes van de Lijn aan. “Aan amper 5 van de 101 bushaltes in onze gemeente kan je als rolstoelgebruiker opstappen zonder hulp. Voor blinden en slechtzienden is de situatie al even schrijnend. Hoe moeten deze mensen gebruik maken van het openbaar vervoer?”, vraagt voorzitter Boris Janssens zich af.
 3. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.