Een toekomstbeeld van het nieuwe Kaaiplateau in Boom, dat tussen de Windstraat en het Bruidsluiersteegje wordt gerealiseerd. Onder het plateau komt een parkeergarage, daarboven een nieuwe esplanade die een mooi uitzicht biedt op de Rupel. Ook het nieuwbouwproject van Rocade staat reeds op de foto ingepland, maar er wordt ook ruimte voorzien voor toekomstige deelprojecten (in het wit).
Volledig scherm
PREMIUM
Een toekomstbeeld van het nieuwe Kaaiplateau in Boom, dat tussen de Windstraat en het Bruidsluiersteegje wordt gerealiseerd. Onder het plateau komt een parkeergarage, daarboven een nieuwe esplanade die een mooi uitzicht biedt op de Rupel. Ook het nieuwbouwproject van Rocade staat reeds op de foto ingepland, maar er wordt ook ruimte voorzien voor toekomstige deelprojecten (in het wit). © rv

Kaaiplateau komt stap dichterbij na groen licht van gemeenteraad: “Hiermee wordt Boom ‘the top of the bill’”

BoomEen historisch moment, noemt burgemeester Jeroen Baert (N-VA) het. De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet voor de overkapping van de Boomse Kaai. Concreet zal de straat, tussen de Windstraat en het Bruidsluiersteegje, 1,9 meter worden opgetild en worden opgevuld met een ondergrondse parking. “Wat vandaag de achterkant van Boom is, wordt een heel mooie voorkant”, licht de burgemeester de plannen toe.

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Boom, Niel, Aartselaar en Hemiksem bundelen handelaars die gratis kraantjeswater schenken: “Zeker nuttig op warme dagen”
  Boom/Niel/Hemiksem/Aartselaar

  Boom, Niel, Aartselaar en Hemiksem bundelen handelaars die gratis kraantjes­wa­ter schenken: “Zeker nuttig op warme dagen”

  Op de gloednieuwe website www.gratiswater.be kan je voortaan vinden bij welke handelaars in Aartselaar, Boom, Hemiksem en Niel je één glas gratis kraantjeswater kan krijgen. Het gaat om een initiatief van de sociale onderneming Vlotter en dat vooral gericht is op ouderen en zwakkeren die in beweging zijn. “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel handelaars al mee op de kar zijn gesproken.”
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.