Jongeren van de Jeugdbrandweer tijdens een van de vorige 21 juli-defilés.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren van de Jeugdbrandweer tijdens een van de vorige 21 juli-defilés. © BELGA

Jeugdbrandweer krijgt pas twee dagen vooraf te horen dat ze niet mag deelnemen aan 21 juli-defilé: “We leefden er al weken naartoe”

Boom/Ieper/Eeklo/Kruibeke/StekeneGeen nationale feestdag zonder militair en civiel defilé. Maar deze keer hoef je daarbij niet te zoeken naar de cadetten van de Jeugdbrandweer. Zij kregen maandagavond, amper twee dagen op voorhand, een bericht van de FOD Binnenlandse Zaken dat ze niet mogen deelnemen. “Uit respect voor de slachtoffers van de waterramp willen we de feestelijkheden beperkt houden”, luidt het bij  Binnenlandse Zaken. De jongeren van de Jeugdbrandweer zijn bijzonder teleurgesteld: “Het afgelopen jaar hoorden we keer op keer hoe belangrijk het mentale welzijn van jongeren is. Dan is deze beslissing echt onbegrijpelijk.”

  1. Legendarische Spaanse winkel El Valenciano heropent de deuren: “Klaar voor de volgende honderd jaar”
    PREMIUM
    Beveren/Antwerpen

    Legendari­sche Spaanse winkel El Valenciano heropent de deuren: “Klaar voor de volgende honderd jaar”

    Bijna honderd jaar lang was El Valenciano in Antwerpen dé winkel waar liefhebbers van de Spaanse keuken hun jamón en benodigdheden voor een paella kwamen kopen. Onder meer Wannes Van de Velde en Matthias Schoenaers waren vaste klanten en zelfs koningin Fabiola kwam er over de vloer. Vijf jaar na de sluiting blazen uitbaters Robert Lorrain en Sigrid Aesseloos de zaak nu nieuw leven in, niet langer in Antwerpen, maar 20 kilometer verderop in Beveren.