Bart Smeets bij zijn muurschildering van Bobbejaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Smeets bij zijn muurschildering van Bobbejaan. © rv

Indrukwekkende muurschildering brengt hulde aan Boomse ereburger Bobbejaan Schoepen: “Ook na zijn overlijden blijft hij in onze herinnering verder leven”

BoomEreburger Bobbejaan Schoepen heeft een indrukwekkend eerbetoon gekregen in het Boomse centrum. De muur van supermarkt Alvo Superpost in de Antwerpsestraat werd verfraaid met een fotorealistische schildering van de hand van de internationaal gerenommeerde street artist Smates. “We willen nog meer bekende Bomenaars huldigen met een muurportret”, zegt schepen van Cultuur Inge De Ridder (N-VA).

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Britse drugsbende opgerold die halve ton cocaïne opsloeg in huurpand via Airbnb
  Kalmthout/Antwerpen/Sint-Niklaas

  Britse drugsbende opgerold die halve ton cocaïne opsloeg in huurpand via Airbnb

  De drugsafdeling van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft afgelopen week een Britse drugsbende opgerold. De bendeleden voerden cocaïne in via de haven van Antwerpen en huurde panden via Booking.com of Airbnb als uitvalsbasis en opslagplaats. In een gehuurde kamer in Kalmthout troffen ze 580 kilo coke aan, in Sint-Niklaas ging het om 98 pakketjes in reiskoffers.
 1. Kouterwijk werd 18 jaar geleden ook volledig gesaneerd: “Het wordt stevig doorbijten voor bewoners van site De Naeyer”
  PREMIUM
  Puurs-Sint-Amands, Willebroek

  Kouterwijk werd 18 jaar geleden ook volledig gesaneerd: “Het wordt stevig doorbijten voor bewoners van site De Naeyer”

  2022 wordt zonder twijfel een heftig jaar voor de bewoners van de Willebroekse woonwijk De Naeyer. Hun tuinen en opritten zullen worden afgegraven, omdat de PFOS-waarden in de bodem er véél te hoog zijn. Het nieuws deed de bewoners van de Kouterwijk in Sint-Amands 18 jaar terugkeren in de tijd. “Rondom onze huizen werd àlles afgegraven, het leek wel alsof we op kleine eilandjes woonden.”
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.