Vanessa (links) en Jessica zijn een zoektocht gestart naar info over hun moeder en het ongeluk waarin ze in 1994 het leven liet. Een speld in een hooiberg, beseffen ze, maar ze willen het er toch op wagen.
Volledig scherm
Vanessa (links) en Jessica zijn een zoektocht gestart naar info over hun moeder en het ongeluk waarin ze in 1994 het leven liet. Een speld in een hooiberg, beseffen ze, maar ze willen het er toch op wagen. © Klaas De Scheirder

In 1994 overleed hun moeder bij een auto-ongeval, nu gaan zussen op zoek naar meer informatie: “De onwetendheid blijft knagen”

Boom/Rumst/Merksem/DeurneVanessa (37) en Jessica D’haese (38) zijn gestart met een zoektocht naar informatie over hun overleden moeder Nancy Van Landeghem. Zij kwam in 1994 om het leven in een ongeval nabij de Belgisch-Franse grens, toen de zussen zelf amper 9 en 11 jaar waren. Met de weinige gegevens die ze nu hebben, hopen ze via de sociale media de hiaten in het verhaal te kunnen invullen. “We zouden graag alles een plaats kunnen geven, maar als je achterblijft met zoveel vragen is dat onmogelijk.”

  1. Wijkraad niet opgezet met plannen Tomorrowland: “Vroeger moesten we ons al psychisch voorbereiden op één weekend, drie zou er los over gaan”
    PREMIUM
    FESTIVAL

    Wijkraad niet opgezet met plannen Tomorrow­land: “Vroeger moesten we ons al psychisch voorberei­den op één weekend, drie zou er los over gaan”

    Om na twee coronajaren de financiële put van 25 miljoen euro te vullen, gaat de organisatie van Tomorrowland een aanvraag doen bij de gemeentebesturen van Boom en Rumst en de provincie om in 2022 niet twee maar dríe festivalweekends te organiseren. De provincie reageert positief maar voor de wijkraad die naast het festival woont, is een derde weekend geen optie.