Ivo De Vos (links) en René Mampaey in hun fietsenzaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Ivo De Vos (links) en René Mampaey in hun fietsenzaak. © Tessa Kraan

Iconische fietsenzaak R.M.B. houdt er na 99 jaar mee op: “Er nog 1 jaartje bijdoen? Geen sprake van”

BoomBinnenkort valt het doek over de bekende Boomse fietsenzaak R.M.B. Zaakvoerders René Mampaey (67) en Ivo De Vos (71) vinden het welletjes geweest en hopen eind deze maand te kunnen stoppen. “Het is sinds corona gewoon niet zo plezant meer”, vindt Ivo. “In plaats van te slapen, lig ik ‘s nachts over facturen te piekeren.” Met de familiezaak verliest Boom een waar icoon. Volgend jaar zou R.M.B. zijn 100ste verjaardag hebben gevierd. 

 1. Kaaiplateau komt stap dichterbij na groen licht van gemeenteraad: “Hiermee wordt Boom ‘the top of the bill’”
  PREMIUM
  Boom

  Kaaipla­teau komt stap dichterbij na groen licht van gemeente­raad: “Hiermee wordt Boom ‘the top of the bill’”

  Een historisch moment, noemt burgemeester Jeroen Baert (N-VA) het. De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet voor de overkapping van de Boomse Kaai. Concreet zal de straat, tussen de Windstraat en het Bruidsluiersteegje, 1,9 meter worden opgetild en worden opgevuld met een ondergrondse parking. Dat creëert enerzijds een nieuwe esplanade met een veel mooier uitzicht op de Rupel en anderzijds de mogelijkheid om de Grote Markt parkeervrij te maken. “Wat vandaag de achterkant van Boom is, wordt een heel mooie voorkant.”
 2. Musicalgezelschap in Fakkeltheater stopt na vijftien jaar: “Zonde dat Vlaanderen geen subsidies meer geeft voor musicals”
  ANTWERPEN

  Musicalge­zel­schap in Fakkelthea­ter stopt na vijftien jaar: “Zonde dat Vlaanderen geen subsidies meer geeft voor musicals”

  Toneelhuis kon opgelucht ademhalen toen ze vorige week alsnog Vlaamse cultuursubsidies kreeg voor de komende vijf jaar. Bij Judas TheaterProducties - met het bekende Fakkeltheater als hoofdkwartier - exact het tegenovergestelde. Na vijftien jaar valt het doek over musicalgezelschap Judas. “Na onze laatste voorstelling valt het doek onherroepelijk en worden er geen nieuwe producties meer gemaakt, wel gaan we nog verder met ons internationaal avontuur.”
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.