Alstublieft: een afvalberg van 800 kilogram afval werd over de Grote Markt uitgestrooid. Een gemiddelde van het afval dat wekelijks in Boom op straten en in parken wordt achtergelaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Alstublieft: een afvalberg van 800 kilogram afval werd over de Grote Markt uitgestrooid. Een gemiddelde van het afval dat wekelijks in Boom op straten en in parken wordt achtergelaten. © Tessa Kraan

Gigantische afvalberg op Grote Markt betekent start van nieuwe campagne tegen zwerfvuil: “Opkuis kost ons jaarlijks 55.000 euro”

BoomOpvallend beeld op de Grote Markt in Boom maandagnamiddag. Een gigantische berg afval van 800 kilogram lag er uitgestort over enkele parkeerplaatsen. Het ging gelukkig niet om het werk van een gewetenloze sluikstorter, maar om een bewuste actie van het gemeentebestuur om de campagne ‘Doe mee(r) met minder afval’ af te trappen. “We kunnen deze afvalberg niet langer tolereren”, zegt burgemeester Jeroen Baert (N-VA).

 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  9

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Architectuurliefhebbers Boom tonen je de versierde gevels van Boomse huizen
  Boom

  Architec­tuur­lief­heb­bers Boom tonen je de versierde gevels van Boomse huizen

  Architectuurliefhebbers Boom organiseren op woensdag 10 augustus een wandeling door de gemeente aan de Rupel met als thema ‘Boomse Perspectieven’. Tijdens de wandeltocht tonen de liefhebbers je de verschillende versieringen aan de gevels van huizen in het centrum van Boom. Het zijn stille getuigen van het roemrijke verleden van de gemeente. De wandeling vertrekt om 19.30 uur aan het gemeentehuis en komt daar rond 21.30 uur weer aan. Vooraf inschrijven is niet verplicht. Je kan na afloop van de wandeling ook eens rondneuzen tussen de verschillende publicaties van de Architectuurliefhebbers Boom. De boekjes zijn te koop aan 5 euro, de luxe-uitgave over het Gemeentelijk Park kost 10 euro.