De gemeente laat de vredesvlag, rechts, wapperen.
Volledig scherm
De gemeente laat de vredesvlag, rechts, wapperen. © Gemeente Boom

Gemeentehuis laat vredesvlag wapperen

Aan het gemeentehuis van Boom kan je deze week de vredesvlag zien wapperen.

 1. Architectuurliefhebbers Boom tonen je de versierde gevels van Boomse huizen
  Boom

  Architec­tuur­lief­heb­bers Boom tonen je de versierde gevels van Boomse huizen

  Architectuurliefhebbers Boom organiseren op woensdag 10 augustus een wandeling door de gemeente aan de Rupel met als thema ‘Boomse Perspectieven’. Tijdens de wandeltocht tonen de liefhebbers je de verschillende versieringen aan de gevels van huizen in het centrum van Boom. Het zijn stille getuigen van het roemrijke verleden van de gemeente. De wandeling vertrekt om 19.30 uur aan het gemeentehuis en komt daar rond 21.30 uur weer aan. Vooraf inschrijven is niet verplicht. Je kan na afloop van de wandeling ook eens rondneuzen tussen de verschillende publicaties van de Architectuurliefhebbers Boom. De boekjes zijn te koop aan 5 euro, de luxe-uitgave over het Gemeentelijk Park kost 10 euro.
 2. Deejay wordt maandenlang verrast door kerstfiguren en bizarre situaties: “En dan vraagt de Kerstman plots of ik op Tomorrowland Mainstage wil spelen”
  PREMIUM
  TOMORROWLAND

  Deejay wordt maanden­lang verrast door kerstfigu­ren en bizarre situaties: “En dan vraagt de Kerstman plots of ik op Tomorrow­land Mainstage wil spelen”

  Een kerstman die langskomt op je werk of terwijl je op restaurant zit... midden in de lente. Een flashmob van vier dansende kerstfiguren of je huis dat plots verlicht is alsof het 25 december is... maar dan op 25 mei. Deejay Delafino wist niet wat hem overkwam de maanden voor Tomorrowland, tot hij plots een brief kreeg van de Kerstman met de vraag of hij het hoofdpodium van het festival wilde openen: “Ik ben in tranen uitgebarsten.”
 1. Laatste editie Jazz Middelheim na wegvallen subsidies? “Integendeel, headliners voor volgend jaar zijn al geboekt”
  ANTWERPEN

  Laatste editie Jazz Middelheim na wegvallen subsidies? “Integen­deel, headliners voor volgend jaar zijn al geboekt”

  Ook bij de vzw achter zowel Jazz Middelheim als Gent Jazz vielen er klappen na de gevreesde subsidieronde bij de Vlaamse overheid eind juni. Beide festivals moeten het de komende vijf jaar met nul euro per jaar doen in plaatse van driehonderdduizend. Is de toekomst van Jazz Middelheim daarmee in het gedrang? “Net niet, we nemen onze verantwoordelijkheid op en bovendien is er geen enkele overheid die onze festivals wil zien verdwijnen.”