Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Gemeentegebouwen in 2023 uitgerust met zonnepanelen

BoomHet lokaal bestuur van Boom wil de daken van haar gebouwen benutten voor het plaatsen van zonnepanelen met burgercoöperatie. Hiervoor gaat de gemeente een samenwerking aan met Ecopower. Het subsidiedossier voor het project werd ondertussen goedgekeurd, waardoor de zonnepanelen waarschijnlijk in het voorjaar van 2023 kunnen worden geplaatst.

 1. Rupel Boom ziet vijf (!) spelers uitvallen, maar boekt wel ruime zege bij Winkel Sport (0-3): “Een heel volwassen prestatie”
  voetbal 1N

  Rupel Boom ziet vijf (!) spelers uitvallen, maar boekt wel ruime zege bij Winkel Sport (0-3): “Een heel volwassen prestatie”

  Rupel Boom tankte vertrouwen bij Winkel Sport dankzij een 0-3-zege. Een gouden driepunter, maar wel eentje met een zwart randje. In de opwarming al verloren de Steenbakkers Neral met een blessure, de nasleep van hinder eerder deze week, maar de zwaarste averij moest dan nog komen. Al vroeg in de wedstrijd botste doelman Laverge met kapitein Vervoort en beide spelers werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Na rust verliet Thuys dan weer gehavend het veld en werd ook man van de match Stephen Buyl vroegtijdig naar de kant gehaald.
 1. Honderd Oekraïense vluchtelingen leren Antwerpse haven kennen met plezierboot: “Ideaal om ons land te ontdekken, én elkaar”
  ANTWERPEN

  Honderd Oekraïense vluchtelin­gen leren Antwerpse haven kennen met plezier­boot: “Ideaal om ons land te ontdekken, én elkaar”

  Als algemeen directeur van de scholengemeenschap KOV in Vilvoorde ving hij eerder al Oekraïense kinderen op maar ook persoonlijk zet Johan van Engelant zich in voor Oekraïense vluchtelingen in ons land. Via excursies brengt hij ze samen zodat ze het land én elkaar beter kunnen leren kennen. Zaterdagmiddag kregen zo’n honderd Oekraïners per boot een rondleiding in de Antwerpse haven. “Die mensen zijn gevlucht van oorlog, dikwijls enkel vrouwen en kinderen, ze kennen hier niemand, op deze manier wil ik ze samen brengen.”