De studentenprotesten in Brussel raakten een snaar bij het Boomse gemeentebestuur. Zij wil nu met de Boomse scholieren in dialoog treden over het klimaat.
Volledig scherm
De studentenprotesten in Brussel raakten een snaar bij het Boomse gemeentebestuur. Zij wil nu met de Boomse scholieren in dialoog treden over het klimaat. © Joel Hoylaerts / Photonews

Gemeente organiseert ‘Klimaatdag’ voor jongeren: “Samen nadenken over lokaal klimaatbeleid”

De Boomse scholieren krijgen in mei een eigen ‘Klimaatdag’. Met dat initiatief wil de gemeente de leerlingen die bezorgd zijn over het klimaat een forum bieden, zonder dat ze daarvoor een dag moeten spijbelen. “We willen hen mee laten nadenken over het lokaal klimaatbeleid”, zegt burgemeester Jeroen Baert (N-VA).

0 reacties

 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 2. IN BEELD. Expo fotojournalist Steve McCurry met onder andere ‘Afghan Girl’
  ANTWERPEN

  IN BEELD. Expo fotojourna­list Steve McCurry met onder andere ‘Afghan Girl’

  Het Afghaanse meisje dat met haar groene ogen indringend naar de lens kijkt. Het moet één van de beroemdste portretten uit de fotografiegeschiedenis zijn. Het beeld van de Amerikaanse fotojournalist Steve McCurry pronkte in 1984 op de cover van The National Geographic en leverde hem - net zoals vele andere beelden - prestigieuze prijzen op. Sinds deze week kan je Afghan Girl en vele andere foto’s bewonderen in de Antwerpse Waagnatie.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas