De infomarkt over de sanering van de kleiputten.
Volledig scherm
De infomarkt over de sanering van de kleiputten. © Klaas De Scheirder

Fietstunnel, aanmeerkade én ontbossing voor sanering Kleiputten: provincie licht ‘een van meest complexe vergunningsaanvragen ooit’ toe tijdens infomarkt

Boom/RumstDe Provincie Antwerpen ontkent dat de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de sanering van de kleiputten in Terhagen en Boom onontvankelijk werd verklaard. “Er werd gevraagd om aanvullingen en administratieve en technische verduidelijkingen bij het dossier. Die kunnen worden aangeleverd”, klinkt het. Intussen worden de buurtbewoners via twee infomarkten geïnformeerd over de plannen. Daarin zitten onder meer de aanleg van een kade voor de grondaanvoer en de ontbossing van 55 hectare groen. 

  1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
    Spaargids.be

    Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

    Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.