Het Feestpaleis in de Colonel Silvertopstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Feestpaleis in de Colonel Silvertopstraat. © Ben Conaerts

Feestpaleis voldoet niet aan veiligheidsnormen en moet (tijdelijk?) deuren sluiten

BoomHet Feestpaleis moet al dan niet tijdelijk de deuren sluiten. Uit een inspectie van de brandweerzone Rivierenland blijkt dat het gebouw, dat in eigendom is van de gemeente Boom, niet helemaal brandveilig is. De sluiting is een streep door de rekening van verschillende verenigingen die van de locatie gebruik maken om te repeteren of te vergaderen. “Dit is vervelend, maar we sluiten geen compromis op het vlak van veiligheid”, aldus burgemeester Jeroen Baert (N-VA). Het is de tweede opdoffer voor de Bomenaar in een paar dagen tijd: woensdag raakte bekend dat ook mogelijk het zwembad definitief moet sluiten.

  1. Rupelstreek blijft massaal hulpgoederen inzamelen voor slachtoffers van waterramp: “Vooral nood aan schoonmaakproducten, gereedschap en droge voeding”
    Boom

    Rupel­streek blijft massaal hulpgoede­ren inzamelen voor slachtof­fers van waterramp: “Vooral nood aan schoonmaak­pro­duc­ten, gereed­schap en droge voeding”

    De eerste schok na de waterramp in Wallonië ligt achter ons, maar de nood aan hulp is nog altijd heel groot. Met de organisatie Rupelstreek Helpt wil Bomenaar Danny Van Rompaey (49) alvast mee zijn steentje bijdragen. Samen met een tiental vrijwilligers is hij volop in de weer met het inzamelen en het verdelen van hulpgoederen. “Dit is zeker geen kortetermijnproject.”