Jeroen Baert (N-VA) (links), burgemeester van Boom, en Jurgen Callaerts (N-VA), burgemeester van Rumst.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Baert (N-VA) (links), burgemeester van Boom, en Jurgen Callaerts (N-VA), burgemeester van Rumst. © POM Antwerpen

Burgemeesters Jeroen Baert (N-VA) en Jurgen Callaerts (N-VA) bliezen Tomorrowland af: “Voor de ene waren we egoïsten, voor de andere martelaars”

Boom/RumstMaakt niet uit wat ze de komende jaren nog klaarspelen, Jeroen Baert (N-VA) en Jurgen Callaerts (N-VA) zullen waarschijnlijk altijd de twee burgemeesters blijven die in 2021 de organisatie van Tomorrowland een halt toeriepen. Ondanks de druk van duizenden festivalgangers wereldwijd die al een retourtje België gepland hadden, ondanks de druk van de eigen federale regering zelfs, hielden de burgervaders van Boom en Rumst voet bij stuk. “Maar het was een verdomd heftige periode. We mogen blij zijn dat we met twee waren. Anders zou het bijzonder eenzaam zijn geweest.”

 1. Nieuwe denktank ‘STAD24’ wil politieker en burger dichter bij elkaar brengen: “In volle schijnwerpers, niet in de achterkamer”

  Nieuwe denktank ‘STAD24’ wil politieker en burger dichter bij elkaar brengen: “In volle schijnwer­pers, niet in de achterka­mer”

  De politiek is van iedereen. Dat is het uitgaanspunt van ‘STAD24’, het kersverse politieke project van Beweging.net, die verschillende sociale organisaties bij elkaar brengt. Dit weekend ging de eerste sessie door van geëngageerde burgers die dialoog en samenwerking centraal zetten. “De burger wakker shotten om in actie te schieten, en de politiek wakker schudden dat ook toe te laten.”
  Antwerpen
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.