Bruno De Gryze leidt ons rond in de toren van Braem, ooit nog een prestigieus vastgoedproject, nu brandonveilig en instabiel.
Volledig scherm
PREMIUM
Bruno De Gryze leidt ons rond in de toren van Braem, ooit nog een prestigieus vastgoedproject, nu brandonveilig en instabiel. © Benoit De Freine

Bruno (67) woont al tien jaar in ‘onbewoonbare’ Flash Design Tower: “Mijn vloer zou zomaar op een dag kunnen instorten”

BoomDe toren van Braem, de zogenaamde Flash Design Tower, moet binnenkort waarschijnlijk ontruimd worden. Volgens de Boomse veiligheidsdiensten zijn er grote brandveiligheids- en stabiliteitsproblemen in het gebouw, waardoor het voor het huidige tiental bewoners te riskant is om er te blijven wonen. “Ik heb in de afgelopen tien jaar reeds een 400.000 euro geïnvesteerd in ons appartement. Maar van wat men mij beloofd heeft, is amper iets in huis gekomen”, zegt bewoner Bruno De Gryze (67).

 1. Architectuurliefhebbers Boom tonen je de versierde gevels van Boomse huizen
  Boom

  Architec­tuur­lief­heb­bers Boom tonen je de versierde gevels van Boomse huizen

  Architectuurliefhebbers Boom organiseren op woensdag 10 augustus een wandeling door de gemeente aan de Rupel met als thema ‘Boomse Perspectieven’. Tijdens de wandeltocht tonen de liefhebbers je de verschillende versieringen aan de gevels van huizen in het centrum van Boom. Het zijn stille getuigen van het roemrijke verleden van de gemeente. De wandeling vertrekt om 19.30 uur aan het gemeentehuis en komt daar rond 21.30 uur weer aan. Vooraf inschrijven is niet verplicht. Je kan na afloop van de wandeling ook eens rondneuzen tussen de verschillende publicaties van de Architectuurliefhebbers Boom. De boekjes zijn te koop aan 5 euro, de luxe-uitgave over het Gemeentelijk Park kost 10 euro.
 1. Van Bjornies tot Het Boerenijsje: ontdek hier 6 salons met topijs in de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Bjornies tot Het Boerenijs­je: ontdek hier 6 salons met topijs in de regio Antwerpen

  De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zes toppers op in de regio Antwerpen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Bjornies in Kontich tot Het Boerenijsje in Loenhout. Hier smul je van de lekkerste ijsjes.