De Boomse Ijsberen en schepen Tom Dewandelaere (CD&V) namen deel aan World Cleanup Day.
Volledig scherm
De Boomse Ijsberen en schepen Tom Dewandelaere (CD&V) namen deel aan World Cleanup Day. © rv

Boomse IJsberen verzamelen 40 zakken vol zwerfvuil

BoomDe Boomse IJsberen hebben zaterdag de handen uit de mouwen gestoken naar aanleiding van World Cleanup Day. Samen met schepen Tom Dewandelaere (CD&V) gingen ze een namiddagje ‘ploggen’ in het gemeentelijke park: een combinatie van joggen en zwerfvuil opruimen.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. G-voetballers van Schelle Sport vieren jubileum met oefenmatch tegen het SK Muggenberg van Erik Van Looy: “Hij kan goed voetballen, ja. Maar ik ben beter”
  PREMIUM
  Schelle

  G-voetbal­lers van Schelle Sport vieren jubileum met oefenmatch tegen het SK Muggenberg van Erik Van Looy: “Hij kan goed voetballen, ja. Maar ik ben beter”

  Schelle Sport vierde zaterdag de vijftiende verjaardag van zijn G-ploeg en de opstart van de gloednieuwe autiploeg. Dat ging gepaard met een receptie, een hotdogfestijn, een fuif en natuurlijk héél wat voetbal. Klapstuk van de dag was de match tussen de G-ploeg en SK Muggenberg, de vriendenploeg van onder meer Erik Van Looy en Rudi Smidts. “Heel straf hoe goed die gasten kunnen voetballen”, moest Van Looy achteraf vaststellen.
 2. Maak kennis met de ‘W’erfgoedploeg’: mensen met afstand tot reguliere arbeidsmarkt mogen nu Rupels steenbakkerserfgoed restaureren
  PREMIUM
  Niel/Boom/Rumst

  Maak kennis met de ‘W’erfgoedploeg’: mensen met afstand tot reguliere arbeids­markt mogen nu Rupels steenbak­kerserf­goed restaure­ren

  Niel heeft nog veel restanten van het rijke steenbakkersverleden, zoals steenbakkerstunnels en bakstenen dijken. Voor het onderhoud van dat erfgoed doet het gemeentebestuur nu als eerste een beroep op een zogenaamde ‘W’erfgoedploeg’: een team van mensen die weinig kansen kregen op de reguliere arbeidsmarkt en intussen een bouwopleiding hebben genoten. “We slaan twee vliegen in één klap: we beschermen Niels erfgoed en geven waardevolle kansen aan mensen die moeilijk werk vinden.”