Dimitri Leue en Tom Schoonooghe wagen zich aan kamishibai.
Volledig scherm
Dimitri Leue en Tom Schoonooghe wagen zich aan kamishibai. © CC De Steiger

Boomse bibliotheek zet Japanse vertelkunst kamishibai in de kijker

BoomOp dinsdag 7 december wordt Wereld Kamishibai Dag gevierd. Wie het daarbij in Keulen hoort donderen: geen nood. De gemeentelijke bibliotheek pakt uit met een voorstelling, een tentoonstelling én een workshop die de wereld van kamishibai een stuk bevattelijker maken.

  1. Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvriesvis: “Bistro en zonnepanelenfirma waren dekmantels van z’n bende”
    PREMIUM
    Oostkamp/Oostende/Antwerpen

    Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvries­vis: “Bistro en zonnepane­len­fir­ma waren dekmantels van z’n bende”

    “Kant-en-klare maaltijden en zonnepanelen waren hun codetaal voor drugs.” Volgens het Brugse parket hadden een Oostkampse horecaman en Oostendse zonnepanelenlegger de leiding over een drugsbende. D.V. (60) en C.K. (56) zouden niet alleen voorbereidingen hebben getroffen om speed te produceren, ze zouden ook gesprekken hebben aangeknoopt om maandelijks cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika via de Antwerpse haven. “In een container met diepvriesvis.”