Een delegatie van het gemeentebestuur, met links schepen Abdel El-Hajoutti (CD&V), bij Boom Park, de eerste Boomse Octopusschool. Vanessa Spiessens, directrice van Boom Park, uiterst rechts, vervolledigt het gezelschap.
Volledig scherm
Een delegatie van het gemeentebestuur, met links schepen Abdel El-Hajoutti (CD&V), bij Boom Park, de eerste Boomse Octopusschool. Vanessa Spiessens, directrice van Boom Park, uiterst rechts, vervolledigt het gezelschap. © RV

Boom tekent weer in op Octopusplan voor veiligere schoolomgevingen

BoomHet gemeentebestuur heeft beslist om voor het komende jaar opnieuw in te tekenen op het Octopusplan. Daarmee wil men schoolomgevingen veiliger maken, scholen ecologischer laten werken en de gezondheid van de kinderen verbeteren.

  1. ‘Varkensstaartjes’ maken hoogspanningslijn veiliger voor vogels: “Aantal ‘ongelukken’ kan met 90 procent afnemen”
    PREMIUM
    Schelle/Bornem

    ‘Varkens­staart­jes’ maken hoogspan­nings­lijn veiliger voor vogels: “Aantal ‘ongelukken’ kan met 90 procent afnemen”

    Netbeheerder Elia heeft vogelkrullen geplaatst op de hoogspanningslijn over het Noordelijk Eiland van Wintam en de Rupel. Dat zijn witte of rode spiralen rond de elektriciteitsdraden die de hoogspanningslijn beter zichtbaar maken voor vogels. “In het verleden werden al onder meer een bergeend, een kievit en een lepelaar het slachtoffer van een aanvlieging met de lijn”, klinkt het.