Het Vredegerecht, waar het gemeentebestuur een nieuw administratief centrum in wil onderbrengen.
Volledig scherm
Het Vredegerecht, waar het gemeentebestuur een nieuw administratief centrum in wil onderbrengen. © Klaas De Scheirder

Boom plant ruim 12 miljoen aan investeringen in 2022: “Onze gemeente is volop in verandering”

BoomHet gemeentebestuur blijft stevig investeren in Boom. Voor dit jaar wordt een budget van liefst 12,2 miljoen euro uitgetrokken. Enkele projecten die op de agenda staan, zijn de opwaardering van de Schouwburg en de verdere renovatie van het jeugdhuis. Opmerkelijk: er wordt ook 4,2 miljoen euro uitgetrokken voor de mogelijke aankoop van het gebouw van het FOD Financiën, waar Fedasil een asielcentrum in wil onderbrengen.

 1. Heb je thuis geen concentratie? Ontdek hier 7 unieke studieplekken in Antwerpen: van Brouwerij De Koninck tot Space Post X
  PREMIUM
  Antwerpen

  Heb je thuis geen concentra­tie? Ontdek hier 7 unieke studieplek­ken in Antwerpen: van Brouwerij De Koninck tot Space Post X

  De zomervakantie is in zicht, maar eerst moeten studenten nog een aantal examens afleggen. Met de blok die voor de deur staat zoeken vele studenten een geschikte plek om alle leerstof te verwerken. Loop je op kot de muren op en is je slaapkamer met je kleine bureautje geen optie? Dan hoef je nog niet te panikeren. Wij zochten uit waar je in Antwerpen samen met je medestudenten de examens kan voorbereiden. Van Brouwerij De Koninck in Antwerpen tot Space Post X in Berchem. Hier blok je voor die goede cijfers.
 2. Jongeren annuleren wandeling voor recht op veilig fuiven: “Worden compleet genegeerd door gemeentebestuur”

  Jongeren annuleren wandeling voor recht op veilig fuiven: “Worden compleet genegeerd door gemeentebe­stuur”

  De Willebroekse vrienden Senne Eeraerts (17) en Stijn Huybrechts (23) annuleren hun wandeling voor ‘het recht op veilig fuiven’, nu dinsdag 24 mei. “We werden compleet genegeerd door het Willebroekse bestuur, tot onze limiet om alles organisatorisch geregeld te krijgen verstreken was.” Volgens burgemeester Eddy Bevers (N-VA) was de termijn om alles rond te krijgen wel érg nipt.