Een delegatie van het gemeentebestuur, met links schepen Abdel El-Hajoutti (CD&V), bij de eerste Boomse Octopusschool. Vanessa Spiessens, directrice van Boom Park, uiterst rechts, vervolledigt het gezelschap.
Volledig scherm
Een delegatie van het gemeentebestuur, met links schepen Abdel El-Hajoutti (CD&V), bij de eerste Boomse Octopusschool. Vanessa Spiessens, directrice van Boom Park, uiterst rechts, vervolledigt het gezelschap. © RV

Boom heeft eerste Octopusschool: “Andere scholen zullen nog volgen”

BoomBoom heeft met Boom Park zijn allereerste Octopusschool. De omgeving van de basisschool wordt voortaan duidelijk afgebakend met beugels en palen met het bekende Octopuslogo.

 1. Gemeenten brengen migratiegeschiedenis in kaart: “We mogen hun verhalen niet verloren laten gaan”
  PREMIUM
  Mechelen/Willebroek/Sint-Katelijne-Waver

  Gemeenten brengen migratiege­schie­de­nis in kaart: “We mogen hun verhalen niet verloren laten gaan”

  Mechelen, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek bundelen de krachten om hun migratiegeschiedenis in kaart te brengen, te tonen en te bewaren voor de toekomstige generaties. Ze werven daartoe een projectcoördinator aan, die zich twee jaar lang zal verdiepen in de verhalen en tradities van mensen met een buitenlandse afkomst. “Een goede zaak”, vindt Said Aghassaiy, die tien jaar geleden hetzelfde deed door een film te maken over zijn intussen overleden vader.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo