Leden van actiegroep ‘Red onze Kleiputten’ aan de kantoren van De Vlaamse Waterweg in Willebroek. Zij keerden van een kale reis terug.
Volledig scherm
Leden van actiegroep ‘Red onze Kleiputten’ aan de kantoren van De Vlaamse Waterweg in Willebroek. Zij keerden van een kale reis terug. © WVK

Asbeststort vlak bij Tomorrowland wordt niet meteen gesaneerd: “Festivalgangers lopen risico”

Het asbeststort in de kleiputten van Terhagen, op een tweetal kilometer van het festivalterrein van Tomorrowland, wordt niet onmiddelijk gesaneerd. Actiegroep ‘Red onze Kleiputten’ heeft nochtans maandagmiddag een petitie ingediend bij de Vlaamse Waterweg, maar kreeg nul op het rekest. “De asbestvezels kunnen makkelijk door de wind worden meegenomen.”

1 reactie

 • Mike Zwarts

  3 jaar geleden
  Tomorrowland afschaffen dan maar.
 1. deSingel pent veertig jaar geschiedenis neer in boek: “In nog een halve eeuw werden we dé referentieplek voor muziek, dans en theater”
  ANTWERPEN

  deSingel pent veertig jaar geschiede­nis neer in boek: “In nog een halve eeuw werden we dé referentie­plek voor muziek, dans en theater”

  Conservatoriumgebouw en culturele hotspot deSingel heeft door de pandemie zijn veertigste verjaardag nog niet op een waardige manier kunnen vieren. Daar komt nu verandering in. Het cultuurhuis pakt uit met een overzichtsboek, presenteert opnieuw het stadsfestival Dear Antwerp en komt met verbouwingsplannen voor meer artistieke ruimtes en een eigen café.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.