Een aantal bestuursleden van de vzw Rupelstreek Helpt, met van links naar rechts: Caro Deckers, Dirk Vaes, Marleen Rosiers, Thalia Janssen, Danny Van Rompaey, Giovanni Brugghemans en Dirk De Groof.
Volledig scherm
Een aantal bestuursleden van de vzw Rupelstreek Helpt, met van links naar rechts: Caro Deckers, Dirk Vaes, Marleen Rosiers, Thalia Janssen, Danny Van Rompaey, Giovanni Brugghemans en Dirk De Groof. © rv

Al zeker elf artiesten komen gratis optreden op benefiet voor slachtoffers watersnood: “Het echte werk begint nu maar pas”

RupelstreekDe waterramp in Wallonië ligt alweer bijna twee maanden achter ons, maar de getroffen bewoners zitten nog steeds zwaar in de miserie. Rupelstreek Helpt, een vzw die de afgelopen maanden al tal van hulpacties op touw zette, organiseert daarom volgende maand een benefiet. Onder meer Bomenaar Steve Tielens, Yves Segers en Jo Vally komen daar belangeloos optreden. 

 1. Rupelstreek blijft massaal hulpgoederen inzamelen voor slachtoffers van waterramp: “Vooral nood aan schoonmaakproducten, gereedschap en droge voeding”
  Boom

  Rupel­streek blijft massaal hulpgoede­ren inzamelen voor slachtof­fers van waterramp: “Vooral nood aan schoonmaak­pro­duc­ten, gereed­schap en droge voeding”

  De eerste schok na de waterramp in Wallonië ligt achter ons, maar de nood aan hulp is nog altijd heel groot. Met de organisatie Rupelstreek Helpt wil Bomenaar Danny Van Rompaey (49) alvast mee zijn steentje bijdragen. Samen met een tiental vrijwilligers is hij volop in de weer met het inzamelen en het verdelen van hulpgoederen. “Dit is zeker geen kortetermijnproject.”
 2. Nederlanders riskeren tot acht jaar cel voor diefstal van Range Rovers: “Bende hield zich bezig met internationale autozwendel”
  Knokke/Antwerpen

  Nederlan­ders riskeren tot acht jaar cel voor diefstal van Range Rovers: “Bende hield zich bezig met internatio­na­le autozwen­del”

  Vier Nederlanders riskeren in de Brugse rechtbank tot acht jaar cel voor de diefstal van acht Range Rovers in het Antwerpse. Twee diefstallen in Knokke mislukten dan weer. Volgens het Openbaar Ministerie hielden de mannen zich bezig met internationale autozwendel. “Slechts drie wagens konden teruggevonden worden”, stelde de procureur.