De actiegroep Red Onze Kleiputten organiseerde reeds eerder tal van betogingen tegen het saneringsproject.
Volledig scherm
De actiegroep Red Onze Kleiputten organiseerde reeds eerder tal van betogingen tegen het saneringsproject. © Marc Aerts

Actiegroep Red Onze Kleiputten bereidt al bezwaarschriften voor tegen saneringsproject in kleiputten: “Rupelstreek wordt opnieuw als stortplaats gebruikt”

Boom/RumstHet openbaar onderzoek mag dan nog maar pas gestart zijn, de actiegroep Red Onze Kleiputten bereidt nu al een rits bezwaarschriften voor tegen het saneringsproject in de kleiputten. “De kapping van 55 hectare bos, de realisatie van een nieuwe kade, de verlegging van de Kapelstraat… Het is duidelijk dat dit met heel wat natuurschade en hinder zal gepaard gaan”, luidt het.

  1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
    Mijnenergie

    Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

    Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.