Raf Van Brandt, directeur van de Academie in Boom.
Volledig scherm
Raf Van Brandt, directeur van de Academie in Boom. © Tessa Kraan

Academie start met inschrijvingen voor volgend schooljaar

BoomDe Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord kijkt nu al uit naar het nieuwe schooljaar. Op maandag 30 mei start men met de inschrijvingen.

 1. Van één vintage wandkast tot een van de populairste, Antwerpse meubelmerken: “Dat we proberen inzetten op unieke stukken, wil niet zeggen dat we een high-end merk willen zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van één vintage wandkast tot een van de populair­ste, Antwerpse meubelmer­ken: “Dat we proberen inzetten op unieke stukken, wil niet zeggen dat we een high-end merk willen zijn”

  De kans is groot dat je al hebt gehoord van Furnified. Het Antwerpse meubelmerk doet het enorm goed op Instagram, mag de laatste jaren een hoge omzetgroei optekenen, én er zijn ook heel wat concrete plannen om uit te breiden naar het buitenland. Ook hun nieuwe badkamermerk Going Objects is een schot in de roos. Een gesprek met COO Ward Thibaut (37) en CEO Dimitri De Vocht (42): “We willen inspireren met onze meubels.”
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 1. Gigantische afvalberg op Grote Markt betekent start van nieuwe campagne tegen zwerfvuil: “Opkuis kost ons jaarlijks 55.000 euro”
  PREMIUM
  Boom

  Giganti­sche afvalberg op Grote Markt betekent start van nieuwe campagne tegen zwerfvuil: “Opkuis kost ons jaarlijks 55.000 euro”

  Opvallend beeld op de Grote Markt in Boom maandagnamiddag. Een gigantische berg afval van 800 kilogram lag er uitgestort over enkele parkeerplaatsen. Het ging gelukkig niet om het werk van een gewetenloze sluikstorter, maar om een bewuste actie van het gemeentebestuur om de campagne ‘Doe mee(r) met minder afval’ af te trappen. “We kunnen deze afvalberg niet langer tolereren”, zegt burgemeester Jeroen Baert (N-VA).