Schepen van Openbare Werken Francis Sanchez (N-VA) test het ‘zwevende’ 3D-zebrapad uit.
Volledig scherm
Schepen van Openbare Werken Francis Sanchez (N-VA) test het ‘zwevende’ 3D-zebrapad uit. © Benoit De Freine

3D-zebrapaden moeten voetgangers veiliger laten oversteken

Wie voortaan door de Beukenlaan rijdt, zal daar twee 3D-zebrapaden tegenkomen. Het gaat om de eerste zebrapaden van hun soort in de Rupelstreek.

 1. De coronacijfers in Boom van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Boom van donderdag 15 oktober

  In Boom zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 53 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Boom op 286 te liggen. Omdat Boom meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Pegode en Volkshuisvesting zetten schouders onder nieuw woonproject voor mensen met beperking
  Willebroek

  Pegode en Volkshuis­ves­ting zetten schouders onder nieuw woonpro­ject voor mensen met beperking

  De vzw Pegode en sociale huisvestingsmaatschappij Volkshuisvesting zetten samen de schouders onder een nieuw woonproject voor mensen met een beperking. “In de nieuwbouwwijk aan de Akkerlaan worden zes appartementen, drie studio’s en een cohousingproject gebouwd voor mensen met een ondersteuningsnood. In totaal zullen we er 15 mensen begeleiden”, zegt wooncoach Sanne De Cock.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement