Het peloton in Bonheiden
Volledig scherm
Het peloton in Bonheiden © Marc Aerts

Wielerfans genieten van WK-peloton dat door Mechelen en Bonheiden raast: “Unieke kans om renners zo dicht bij huis aan het werk te zien”

Mechelen/BonheidenHet WK-peloton stormde op zondag door onze regio richting Leuven, maar langs de kant van de weg viel er evenzeer iets te beleven. In een Walems café kon je oude fietsen en truitjes van wereldkampionen bewonderen, de brandweer van Mechelen nam van de gelegenheid gebruik om te protesteren en in Bonheiden werd het Kerkplein ingepalmd door wielerfans.

  1. WEEKENDREPO: Op eilandtoer met architectenduo Gijs Van Vaerenbergh in Plantentuin Meise. “Ons eerste werk dat vanaf oplevering niet achteruitgaat maar verder groeit”
    PREMIUM
    meise, leuven

    WEEKENDRE­PO: Op eilandtoer met architec­ten­duo Gijs Van Vaeren­bergh in Planten­tuin Meise. “Ons eerste werk dat vanaf oplevering niet achteruit­gaat maar verder groeit”

    Wat in 2019 startte met een wedstrijd is nu klaar. De unieke Eilandtuin ontvangt haar eerste bezoekers. Het nieuwste creatieve pareltje in de Plantentuin in Meise bevat ondermeer een vlot, een zwevend pad boven het water en een spiegelbos waar bomen weerspiegelen in het water. Het winnende ontwerp komt van bekend architectenduo: Gijs Van Vaerenbergh, bestaande uit Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh, in samenwerking met Atelier Arne Deruyter.