PUTTE Vaccinatiecentrum Klein-Boom
Volledig scherm
PUTTE Vaccinatiecentrum Klein-Boom © David Legreve

Uitnodigingen voor vaccinatie voor kinderen uit Putte, Heist en Bonheiden zijn onderweg

Putte/Heist/BonheidenHet vaccinatiecentrum Klein Boom in Putte heeft alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar ondertussen uitgenodigd voor een prik. De brieven zijn onderweg.

 1. Ambachtendag op ‘t Grom met workshops, demo’s en masterclasses: “Deelnemers gaan zelf aan de slag”

  Ambachten­dag op ‘t Grom met workshops, demo’s en masterclas­ses: “Deelnemers gaan zelf aan de slag”

  Museum ’t Grom aan de Midzelen in Sint-Katelijne-Waver houdt op zondag 4 juni zijn eerste ambachtendag van dit jaar. Samen met vakmannen en -vrouwen organiseert het een aantal workshops, masterclasses en demo’s rond een bepaalde stiel of traditie. “Van zeisen over houtsnijwerk tot bakken. Geïnteresseerden schrijven zich vooraf in en kunnen rekenen op een vakkundige uitleg door een krak in het vak. De uitleg is slechts het voorspel want de deelnemers gaan ook zelf aan de slag en leren in een dag tijd hoe het echte werk aanvoelt”, deelt Maarten Jacobs van ‘t Grom mee. “Om de sessies zo intensief mogelijk te maken, zijn het aantal plaatsen beperkt. Geen nood echter, want het is ook mogelijk om nu zondag 4 juni gewoonweg het museum te bezoeken en de cursisten aan de slag te zien. Of een brood uit het bakhuis te kopen. Wie het zelf voelt prikkelen, kan in september aansluiten bij de nieuwe beginnerscursus.”
  Sint-Katelijne-Waver
 2. Stad Mechelen zoekt opvolger voor algemeen directeur Erik Laga: “Vanwege zijn aanstaande pensioen eind dit jaar”
  PREMIUM

  Stad Mechelen zoekt opvolger voor algemeen directeur Erik Laga: “Vanwege zijn aanstaande pensioen eind dit jaar”

  Stad Mechelen maakt werk van een opvolger voor huidig algemeen directeur Erik Laga, die vanaf 1 december 2023 op pensioen gaat. De algemeen directeur is verantwoordelijk voor het personeelsbeheer en de overkoepelende leiding van de diensten van de stad en het Sociaal Huis. Om voldoende gekwalificeerde kandidaten aan te trekken, zal de aanwerving extern worden opengesteld door een selectiekantoor. “We willen de overgang naar een nieuwe directeur zo vlot mogelijk laten verlopen”, klinkt het bij het stadsbestuur.
  Mechelen