Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © David Legreve

Tien fietsers rijden zonder verlichting

 1. Vandalen viseren Chiro Beerzel: “Balken en kruiwagen door ramen van onze caravan gegooid”
  Beerzel

  Vandalen viseren Chiro Beerzel: “Balken en kruiwagen door ramen van onze caravan gegooid”

  Chiro Beerzel is recent het slachtoffer geworden van vandalenstreken. De caravan aan hun lokaal in Beerzelberg werd vernield. “De nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei hoorden omwonenden lawaai, dus vermoedelijk sloegen de daders toen toe. Met enkel sjorbalken en onze kruiwagen werden de ramen van de caravan vernield, nadien werd die betreden en werd het interieur gevandaliseerd. De caravan deed dienst als extra lokaal bij regenweer”, vertelt Junior Corluy van Chiro Beerzel. De politie werd op de hoogte gebracht. Wie iets gehoord of gezien heeft, mag Junior contacteren via Facebook. Het is niet de eerste keer dat de jeugdbeweging met vandalen te maken krijgt. In 2017 werden onder andere de ramen van de Chirolokalen stukgeslagen, werden in de lokalen zelf de muren beklad en gooiden onbekenden een werfradio van de Chiro stuk.
 2. KU Leuven reikt erepenning uit aan journalist en auteur Geert Mak
  Leuven

  KU Leuven reikt erepenning uit aan journalist en auteur Geert Mak

  KU Leuven reikt vandaag een erepenning uit aan de Nederlandse journalist, historicus en auteur Geert Mak. Die laatste vergaarde vooral bekendheid met zijn vuistdikke kroniek ‘In Europa: Reizen door de twintigste eeuw’, waarmee hij de geschiedenis van het oude continent beschrijft aan de hand van historische gebeurtenissen. Mak krijgt deze erkenning voor zijn maatschappelijke en culturele verdienste. “Geert Mak slaagt er als geen ander in om geschiedenis tot leven te wekken”, roemt rector Luc Sels de Nederlander.
 1. Eerste veertig vluchtelingen aangekomen in nooddorp
  Mechelen

  Eerste veertig vluchtelin­gen aangekomen in nooddorp

  De eerste veertig vluchtelingen uit Oekraïne hebben dinsdag hun intrek genomen in het nooddorp aan de Nekker in Mechelen. De stad haalde het overgrote merendeel op met een bus, een gezin kwam met de eigen wagen. “Alle gezinnen krijgen nu door de exploitant, het Rode Kruis, een unit toegewezen. Dat zou vlot zijn verlopen. Later deze week verwachten we een tweede groep. Zo zal het dorp langzaam maar zeker vollopen”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Princen. In het nooddorp is plaats voor in totaal 650 Oekraïense vluchtelingen.