Klanten van het restaurant onder een net
Volledig scherm
Klanten van het restaurant onder een net © rv

‘Tafeltje voor twee? Even onder het net, a.u.b.’: Rijmenams restaurant vindt originele oplossing tegen vervelende wespen

RijmenamIn haar strijd om wespen van het terras en de klanten weg te houden heeft Ristorante Margherita in Rijmenam muskietennetten ingezet. Een tactiek die succesvol blijkt te zijn, aldus restaurantuitbaatster Margherita Mazzocchi. 

 1. Prinses Harte organiseert tweede ‘Harte Classic’ en telt af naar herdenkingsjaar: “Zo’n succes had niemand tien jaar geleden verwacht”
  PREMIUM
  Mechelen

  Prinses Harte organi­seert tweede ‘Harte Classic’ en telt af naar herden­kings­jaar: “Zo’n succes had niemand tien jaar geleden verwacht”

  Wie dit weekend al sportend het goede doel wil steunen, kan deelnemen aan de Harte Classic van Prinses Harte. Die Mechelse vzw bestaat in 2023 exact één decennium, goed voor een herdenkingsjaar. “We plannen feestelijke momenten omdat we fier zijn op wat we bereikten, maar ook stille momenten voor alle kinderen die de strijd tegen hun ziekte verloren. Onze Harte was een vrolijke kleuter van zes, die ervan genoot om te feesten en in de belangstelling te staan. Wat zou ze dit alles geweldig gevonden hebben”, zegt papa Johan Muyldermans.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.