Tennisclub BTK, KV Bonheiden en VC Rijmenam zijn vanaf oktober voorzien van led
Volledig scherm
Tennisclub BTK, KV Bonheiden en VC Rijmenam zijn vanaf oktober voorzien van led © Lokaal bestuur Bonheiden

Sportclubs Bonheiden en Rijmenam zetten samen de stap naar led: “Kunnen zo genieten van een grote energiebesparing”

BonheidenVanaf oktober 2021 voorziet de gemeente Bonheiden de terreinen van drie van haar sportclubs simultaan van ledverlichting. Hiervoor gebruikt ze haar jaarlijkse sportinvesteringssubsidie van 10.000 euro, die voorzien is in het meerjarenplan 2019-2025. In totaal zal onze gemeente met deze investering 11,5 ton minder koolstofdioxide en 8664 gram minder zwavel uitstoten per jaar. 

 1. Scoutsgroep Sint-Paulus is Duurzame Held 2021 van Bonheiden: ‘Elektruck’ voorzag kamp van stroom
  Bonheiden

  Scouts­groep Sint-Pau­lus is Duurzame Held 2021 van Bonheiden: ‘Elektruck’ voorzag kamp van stroom

  Scoutsgroep Sint Paulus mag zich de Duurzame Held 2021 van Bonheiden noemen. Tijdens de week van de duurzame gemeente van 18 tem 25 september kon een stem uitgebracht worden op de verschillende genomineerden die dit jaar hun steentje hebben bijgedragen voor een beter klimaat. “In het voorjaar van 2021 ontwikkelde de Scoutsgroep Sint Paulus de ‘Elektruck’. Deze zonnewagen voorziet de scouts tijdens het kamp van stroom waardoor er niet langer een dieselgenerator dient te draaien. Een mooie bijdrage aan de klimaatambities van de gemeente Bonheiden en een signaal naar de jeugd dat de transitie naar een duurzame gemeente mogelijk is”, deelt het lokaal bestuur mee. De top drie van de verkiezing werd verder aangevuld met de Sint Maria school, voor de ontharding die de school samen met de ouders uitvoerde tijdens de voorbije zomervakantie en Klimaan voor de activering van burgerkapitaal voor de plaatsing van meer dan 10 zonne-installaties op gemeentelijk patrimonium. De verschillende genomineerden ontvangen van de gemeente nog een attentie voor hun engagement.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?