Yelisey uit Oekraïne krijgt voor het vertalen van het Nederlands naar het Russisch de hulp van klasgenoot Ivan
Volledig scherm
Yelisey uit Oekraïne krijgt voor het vertalen van het Nederlands naar het Russisch de hulp van klasgenoot Ivan © David Legreve

Russische Ivan (9) vertaalt leerstof voor Oekraïense vluchteling Yelisey (9) in Bonheidense school: “Zijn al goede vrienden geworden”

BonheidenIn het vierde leerjaar van GO! basisschool Klim Op in Bonheiden is er een mooie Russisch-Oekraïense samenwerking opgezet. De negenjarige Ivan Rysev vertaalt er voor zijn klasgenootje en leeftijdsgenoot Yelisey Dotsenko, die met zijn mama en oudere zus naar ons land is gevlucht, de leerstof. “Dit is niet symbolisch bedoeld. Het belangrijkste was het welbevinden van Yelisey”, klinkt het bij de school.

 1. Laadpaal aan sporthal Berentrode is geïnstalleerd: “Aansluiting elektriciteit nog in orde brengen”

  Laadpaal aan sporthal Berentrode is geïnstal­leerd: “Aanslui­ting elektrici­teit nog in orde brengen”

  Aan sporthal Berentrode in Bonheiden kan je binnen enkele maanden elektrische wagens opladen. De paal zelf staat er al. “Maar er was een probleem met de elektrische aansluiting. Dat wordt ergens in de komende maanden opgelost. Verder hebben we de omgeving van de Sinte-Mariaschool nog doorgegeven als interessant locaties voor een laadpaal. De komst van bijkomende publieke laadpalen is afhankelijk van het ‘Paal volgt wagen’-project dat gestuurd wordt vanuit Vlaanderen”, vertelt schepen van Mobiliteit Bart Vanmarcke (Open Vld). De gemeente Bonheiden telt momenteel iets meer dan twintig publiek en semi-publieke laadpunten.
  Bonheiden
 1. Van culinaire fietstocht en trappistenproeverij tot kindercarnaval: onze tips voor het weekend in regio Mechelen
  PREMIUM

  Van culinaire fietstocht en trappisten­proe­ve­rij tot kindercar­na­val: onze tips voor het weekend in regio Mechelen

  Nog geen idee wat te doen tijdens het weekend van 25 en 26 maart? Geen probleem! Wij hebben enkele tips gezocht om je agenda te vullen. Je kan meegenieten van een iftar na zonsondergang georganiseerd door Kom Op Tegen Kanker of genieten van vergeten Belgische Kamermuziek. Ook de kindercarnavalstoet in Schriek is dit jaar weer terug van weggeweest. Hier vind je zes tips om te doen in de regio Mechelen.
  Mechelen, Lier