De Meuropsite in Rijmenam.
Volledig scherm
De Meuropsite in Rijmenam. © Marc Aerts

Publieke raadpleging van start- en procesnota Meuropsite in Rijmenam

RijmenamDe start- en procesnota van de ontwikkeling van de Meuropsite in Rijmenam wordt op dinsdag 15 juni toegelicht voor publiek. Op termijn komt er op de site een gemengde woonwijk in combinatie met werken en sport.

 1. Putte annuleert kerstmarkt en nieuwjaarsdrink: “Onmogelijk om deze evenementen veilig te organiseren”
  Putte

  Putte annuleert kerstmarkt en nieuwjaars­drink: “Onmogelijk om deze evenemen­ten veilig te organise­ren”

  Corona steekt ook een stokje voor de kerstmarkt met vuurwerk en de nieuwjaarsdrink van Putte. Het lokaal bestuur voelt zich genoodzaakt om de twee evenementen te annuleren. “Traditioneel vindt op 23 december de kerstmarkt met vuurwerk plaats en wordt op 2 januari geklonken op het nieuwe jaar. Twee evenementen die jaarlijks heel wat mensen op de been brengen. Gezien de huidige situatie zullen deze ook ditmaal jammer genoeg niet kunnen doorgaan”, deelt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) mee. “Het is altijd moeilijk om dergelijke evenementen af te gelasten. In functie van de huidige coronacijfers en de maatregelen opgelegd door de federale regering is het echter onmogelijk om deze twee evenementen op een correcte en covid-veilige manier te organiseren. Als bestuur hopen we alleszins dat de cijfers de komende weken de goede kant opgaan zodat de Putse bevolking wel de eindejaarsfeesten met familie en vrienden kan vieren en we in 2022 opnieuw wel zulke evenementen kunnen en mogen organiseren.”
 2. Sinds ze haar zoon en schoondochter verloor bracht Lieve Neve (80) vier boeken uit: “Pas nu is mijn rouwproces voltooid”
  PREMIUM

  Sinds ze haar zoon en schoondoch­ter verloor bracht Lieve Neve (80) vier boeken uit: “Pas nu is mijn rouwproces voltooid”

  Het leven is geen ponykamp. Woorden van een wijs man die helemaal op het lijf van Lieve Neve (80) geschreven zijn. Na de tragische dood van haar zoon tien jaar geleden schreef Lieve het trauma van zich af. Aan een sneltempo volgde het ene na het andere boek. Volgende week verschijnt haar vierde worp, over de dood van haar schoondochter, die stierf aan kanker. “Ze is onrechtvaardig gestorven.”