Archief: De lokale poltiiezone Bodukap hield een controle-actie
Volledig scherm
Archief: De lokale poltiiezone Bodukap hield een controle-actie © Lokale Politie Bodukap

Politiezone controleerde in 2021 meer dan 11 miljoen autobestuurders op snelheid

Sint-Katelijne-WaverHet afgelopen jaar heeft de lokale politiezone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) ruim 11.145.000 autobestuurders gecontroleerd. Dat is gebleken uit het jaarverslag van de politiezone in verband met verkeer.

 1. Groen vraagt straten rond toekomstige Dijlebrug in te kleuren als fietsstraat: “Keerbergen hinkt duidelijk achterop”
  1

  Groen vraagt straten rond toekomsti­ge Dijlebrug in te kleuren als fiets­straat: “Keerbergen hinkt duidelijk achterop”

  Nog dit jaar is het uitkijken naar de voltooiing van de fiets- en wandelbrug over de Dijle, die een belangrijke verbinding voor actieve weggebruikers moet vormen tussen Haacht en Keerbergen. Om het fietsverkeer extra aan te moedigen vraagt de Groenfractie om de aansluitende Dijlestraat om te vormen tot fietsstraat. “Keerbergen is de laatste van de klas wat fietsbeleid betreft.”
  Keerbergen
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.