De oud-werknemers van Trefac-Meurop deelden hun verhalen.
Volledig scherm
De oud-werknemers van Trefac-Meurop deelden hun verhalen. © Marc Aerts

Oud-werknemers Trefac-Meurop delen verhalen tijdens reünie: “Plannen boek en theatervoorstelling over bijzonder bedrijf”

BonheidenDe gemeente Bonheiden organiseerde zondagmiddag een reünie voor de werknemers van het voormalige bedrijf Trefac-Meurop in Rijmenam. “We verzamelden zo veel mogelijk verhalen over de oude meubelgigant, om deze te verwerken in een boek en theatervoorstelling”, zegt Sofie Teughels van GC ’t Blikveld.

  1. Joyrider die taxi kaapte en agente wilde wurgen riskeert internering: “Blij dat hij zijn zaakjes nu op orde heeft, maar we weten niet wat hem triggert”
    PREMIUM
    LEUVEN/KORTENBERG

    Joyrider die taxi kaapte en agente wilde wurgen riskeert interne­ring: “Blij dat hij zijn zaakjes nu op orde heeft, maar we weten niet wat hem triggert”

    Voor een dertiger uit Leuven is door het openbaar ministerie de internering gevraagd. H. kampte in het verleden al met psychische problemen, maar in maart 2018 sloegen zijn stoppen helemaal door. De man kaapte een taxi, waarmee hij ter hoogte van Kortenberg een zwaar verkeersongeval veroorzaakte. Daarna probeerde hij een agente te wurgen. “Ik kan me alles van die dag niet meer voor de geest halen.”