Illustratiefoto
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto © Joke Couvreur

Onze weekendtips voor de regio Mechelen: Van een colorrun tot optredens van lokaal muzikaal talent

Regio MechelenHet weekend van 30 april en 1 mei staat voor de deur. Je kan zaterdag en zondag rustig thuisblijven en genieten van het zonnetje, maar je kan er ook op uittrekken met een vriend of met het hele gezin. Ook in de regio rond Mechelen valt er van alles te beleven. Van een colorrun in Bonheiden tot het Lunalia festival in Mechelen.

 1. Fietsostrade even afgesloten door zoekactie naar verdachte individuen

  Fietsostra­de even afgesloten door zoekactie naar verdachte individuen

  De fietsostrade in Sint-Katelijne-Waver is vrijdag een tijdlang afgesloten. De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) had er een perimeter ingesteld. “Kort daarvoor was er een melding binnen gekomen van enkele verdachte personen die waren opgemerkt in de buurt van de Beatrijsstraat. Ze toonden aandacht in enkele woningen”, vertelt politiewoordvoerster Lies Verreet. “Hierop zijn wij ter plaatse gegaan en op zoek gegaan naar deze verdachten. Alleen werden ze niet meer aangetroffen.” Een uurtje na de start van zoekactie werd de perimeter opnieuw vrijgegeven.
  Sint-Katelijne-Waver
 2. Politie flitst 83 autobestuurders tijdens snelheidscontroles

  Politie flitst 83 autobe­stuur­ders tijdens snelheids­con­tro­les

  De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) heeft tijdens twee verschillende snelheidscontroles 83 chauffeurs geflitst. De politie stond onder meer opgesteld langs de Heistsesteenweg en in de Pachtersdreef in Putte. Daar mag er respectievelijk 50 en 30 kilometer per uur worden gereden. De hoogst gemeten snelheid op de Heistsesteenweg bedroeg 71 kilometer per uur, langs de Pachtersdreef reed één chauffeur 50 kilometer per uur. Alle snelheidsovertreders zullen binnenkort een proces-verbaal in de brievenbus mogen verwachten. In totaal controleerde de politie 366 chauffeurs.
  Putte