Onder andere in het dorp van Bonheiden stond een trajectcontrole gepland
Volledig scherm
Onder andere in het dorp van Bonheiden stond een trajectcontrole gepland © David Legreve

Minister Somers vernietigt Bonheidens trajectcontrolesysteem: “Een private partner die uit winstbejag een gemeente verbiedt om wegenwerken uit te voeren, dat kan niet”

BonheidenVlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) besliste vandaag om het gemeenteraadsbesluit rond de invoering van een trajectcontrolesysteem via het bedrijf TaaS (Trajectcontrole as a Service) in Bonheiden te vernietigen. De gemeente had de intentie om tien trajecten, in eerste instantie was er sprake van 22, uit te rollen met de hulp van het bedrijf. “Het contract dreigde de lokale autonomie aan banden te leggen”, aldus de minister.

 1. Extra gemeenteraad in Bonheiden over door firma aangeboden trajectcontroles: “Inwoners geschrokken van getal ‘22', daarom gaan we starten met 10 trajectcontroles”
  Bonheiden

  Extra gemeente­raad in Bonheiden over door firma aangeboden trajectcon­tro­les: “Inwoners geschrok­ken van getal ‘22', daarom gaan we starten met 10 trajectcon­tro­les”

  De gemeenteraad van Bonheiden kwam vanavond samen om het te hebben over de door een firma aangeboden ‘trajectcontrole as a service’, kortweg TaaS. Oppositiepartijen N-VA en Groen beslisten om de raad bij elkaar te roepen met als doel de beslissing van de gemeenteraad van 27 oktober, waar groen licht werd gegeven aan 22 trajectcontroles, op te heffen. De schepen gaf aan het in eerste instantie bij 10 controles te houden.
 2. Bonheidense oppositiepartijen dienen klacht in bij gouverneur: “Kennisgeving over 10 trajectcontroles kwam veel te laat”
  Bonheiden

  Bonheiden­se oppositie­par­tij­en dienen klacht in bij gouverneur: “Kennisge­ving over 10 trajectcon­tro­les kwam veel te laat”

  Oppositiepartijen in Bonheiden N-VA en Groen dienden een klacht in bij de provinciegouverneur en vragen om de beslissing van de extra raadszitting op 17 oktober te vernietigen. Die raad werd door de twee partijen bij elkaar geroepen, in de hoop de 22 trajectcontroles tegen te houden. De raad gaf uiteindelijk groen licht aan de uitrol van 10 trajectcontroles.